Foto: Block Watne

HMS-arbeidet til Block Watne gir resultater

- Det er gledelig å se at HMS-fokuset har gitt gode resultater i 2018, sier direktør operativ enhet Per Nesbakken, med hovedansvaret for HMS i Block Watne.  

- Med over 350 egenansatte tømrere som produsere i ulike værforhold hver eneste dag er det en utfordring å unngå skader, men ingen umulighet, sier Nesbakken i en pressemelding.

I 2015 satte Block Watne et økt fokus på HMS. Dette fordi de hadde alt for mange H1 og H2-skader, samt at RUH-rapportering var nærmest fraværende.

- I 2018 har vi fem H1-skader, 32 H2-skader og 605 registrerte RUH. I 2016 hadde vi kun 29 innmeldte RUH. Vi er fremdeles ikke fornøyd med at vi har H1 og H2-skader og jobber kontinuerlig med forebygging og å bygge HMS-kultur hver eneste dag. HMS er ferskvare og krever kontinuerlig oppmerksomhet, sier han.

- Vi er heldige som har en eier som OBOS-konsernet som setter HMS høyt på dagsorden og som preger Block Watne sin ledelseskultur for HMS-arbeidet. Ledergruppen i Block Watne utfører flere uanmeldte HMS-tilsyn gjennom året. Dette for å lære samt å ha en dialog med driften. Høsten 2017 ble det opprettet en ny HMS-stilling hvor vi splittet KS og HMS og HMS-sjef Anita Grønnvold ble ansatt, noe som har vist seg å være en klok beslutning. Med Anita sin kunnskap, engasjement og erfaring har vi fått endret en ikke ønsket-HMS kultur, satt større fokus og opplæring på HMS, og vi ser nå resultatene, forteller Nesbakken.

I disse dager settes det ytterligere fokus på «De Kritiske Fem» i selskapet:

1. Arbeider i høyden
2. Farlig energi
3. Maskinsikkerhet
4. Maskinsikring
5. Hengende last

- I Block Watne skal ingen bli skadet på jobben, hverken egenansatte, underentreprenører eller leverandører. Alle skal komme hele hjem hver eneste dag hele året igjennom, sier Anita Grønnvold og Per Nesbakken.