Avdelingsleder Atle Jektvik (t.h.) og varaordfører Finn Olav Odde.

Byggmakker reåpner på Ørland

Byggmakker reåpner torsdag sin butikk på Ørland.

– Fosen er et viktig strategisk område for oss og vi gleder oss derfor til å vise frem en oppgradert butikk som blir 50 prosent større i areal. Dette betyr at vi nå også styrker salget mot forbrukerkundene gjennom å tilby maling- og varmeavdeling, sier Per Hangerhagen, administrerende direktør i Byggmakker Gipling.

For litt over ett år siden gikk butikken på Ørland fra Byggeriet til Byggmakker. Siden da har det vært jobbet aktivt med å oppgradere butikken i BM-drakt og ikke minst utvide for å nå ut til en bredere kundemasse. 

– Denne reåpningen er viktig for oss da vi er Fosens største byggevareleverandør, og derfor er vi tilstede i både Rissa, Bjugn og Ørland. Vi oppgraderte Byggmakker Rissa i 2018 og nå sto altså Byggmakker Ørland for tur. Byggmakker Gipling har 19 avdelinger fra Tynset i sør og Mo i Rana i nord med eget sentrallager i regionen. Det å ha den beste logistikken er avgjørende for å lykkes inne byggevaremarkedet. Vi jobber for at våre kunder skal oppleve at vi er best på leveringsdyktighet, sier Hangerhagen.

– Nå styrker vi oss mot forbrukerkundene, ikke minst siden mange nordmenn bruker mye penger på oppussing. I en undersøkelse vi nettopp har gjennomført svarer 56 prosent av boligeiere i Trøndelag at de skal pusse opp boligen sin i år i 2019, og de skal bruke hele 12 milliarder på oppussing. Dette er rekordstort og vi er nå godt skodd for å ta en del av dette markedet, sier Hangerhagen.

Ifølge Hangerhagen er den nye butikken på over 350 kvadratmeter, i tillegg til et lagerarel på 1100 kvadratmeter.

– I butikken jobber det seks ansatte, og vi har også et eget proffteam på Fosen. Avdelingsleder er Atle Jektvik. Omsetningen ligger nå på 30 millioner kroner, men vi forventer en 20 prosent vekst i 2019, sier en stolt Hangerhagen.