Ranger DX-serien med topphammer borerigger utvides nå med to nye radiostyrte borerigger basert på modellene Ranger DX600 og DX800. De nye modellene har fått navnene Ranger DX600R og DX800R. Foto: Sandvik Mining and Rock Technology.

Sandvik lanserer Ranger DXR radiostyrt overjordsrigg

Sandvik Mining and Rock Technology utvider nå sin Ranger DX-serie med to nye modeller.

Ranger DX-serien med topphammer borerigger utvides nå med to nye radiostyrte borerigger basert på modellene Ranger DX600 og DX800. De nye modellene har fått navnene Ranger DX600R og DX800R.

De to nye Ranger DXR-boreriggene kan komme til på steder hvor operatører ikke kan oppholde seg i hytten, og der andre rigger ikke kan brukes. De har like gode egenskaper som de konvensjonelle riggene fra Ranger DX-serien. De er pålitelige, og kan dekke et stort område, fra standardarealet på 17,6 kvadratmeter, og helt opp til 26,4 kvadratmeter, i en lettere og mer mobil utgave. Dette er den perfekte løsningen for farlige forhold der trygg og produktiv boring krever avansert fjernstyring, skriver Sandvik Norge i en pressemelding.

De radiostyrte boreriggene Ranger DXR trives i ulikt terreng, for eksempel ved bygging av vei og jernbane, boring av fundament, grøfting og rørlegging. De mest utsatte av disse oppgavene kan være helt umulige uten effektiv fjernkontroll, slik at operatøren alltid kan velge best posisjon for både sikkerhet og sikt. Fjernkontrollen har også funksjoner for kjøring for rask forflytning mellom hull, og nøyaktig registrering av hull.

Den roterende superstrukturen gir ifølge Sandvik god boredekning og stabilitet takket være den innovative motvektløsningen, og den er et solid fundament for boring, selv i ekstremt terreng. Når det kommer til produktivitet, gjør den roterende superstrukturen Ranger DXR til en kraftpakke som kan bore opptil 60 prosent flere hull per oppsett sammenlignet med konvensjonelle topphammerborerigger, skriver Sandvik

Boreriggene i Ranger DXR-serien er designet for 64–127 millimeter hull, med borstangstørrelser mellom 38 og 51millimeter. Maskinens standardkonfigurasjon kan forbedres ytterligere med mer enn 30 praktiske funksjoner som er tilgjengelige som ekstrautstyr, for eksempel forlenget svingradius for superstrukturen, avanserte målesystemer og oppgradert støvkontroll.

Entreprenører som har virksomhet i urbane områder, vil sannsynligvis sette ekstra stor pris på støydemperen, en enkel og solid tildekkingsstruktur som reduserer støyen med mer enn 10 dB. Dette kan være et avgjørende fortrinn når man konkurrerer om oppdrag hvor det er strenge støykrav, ifølge Sandvik.