Illustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitektur

Vil bygge høyt og bilfritt i Kristiansand

Bilene skal under bakken, og det høyeste bygget blir ti etasjer høyt hvis nye Grim Torg i Kristiansand realiseres som planlagt.

Det skriver Fædrelandsvennen denne helgen.

Vennesla-baserte Svendsengruppen skal utvikle området sammen med Norgesgruppen Eiendom.

Planleggingen er, ifølge artikkelen på fvn.no, godt i gang, og det omfattende reguleringsforslaget skal ut på høring før sommeren.

Volumet tilsier 40.000 kvadratmeter gulv fordelt på 25.000 til bolig, tilsvarende 315 boenheter i tre til ti etasjer. De øvrige 15.000 kvadratmeterne er til handel, kontor, næring og tjenesteyting, skriver avisen.

All parkering for både boliger, kontorer og butikker skal plasseres under bakkeplan.

– Vi tror boliger med nærhet til alle funksjoner appellerer til godt voksne. Samtidig blir det kort vei til skole, barnehage og idrettsanlegg. Vi ønsker å bygge rekkehus der første og andre etasje med hageflekk er for barnefamilier, med leiligheter i etasjene over. Nærheten til byen appellerer til den yngre generasjonen, sier daglig leder Daniel Svendsen i Grim Eiendom AS til Fædrelandsvennen.

I en mulighetsstudie fra Oslo-baserte LINK arkitektur heter det at «Grim torv utvikles til et moderne urbant nabolag med en egen identitet, godt knyttet til omgivelsene rundt, og hvor mennesket står i fokus».