Eksempel på foliemembran som prøves for vanntetthet mot sluk og rørgjennomføringer. Prøvingskassen er fylt med 100 mm vann. Ill. SINTEF

Tilbyr SINTEF Teknisk Godkjenning for foliemembraner

 Foliemembraner blir stadig mer vanlig i nye våtrom. SINTEF Byggforsk tilbyr derfor nå SINTEF Teknisk Godkjenning for dette produktet.

 – Inntil nå har slike membraner ofte blitt brukt ved rehabilitering, men nå ser vi at slike membraner også brukes i nye våtrom i økende omfang, sier forskningsleder Lars-Erik Fiskum ved SINTEF Byggforsk i en pressemelding.

Hittil er det produsentene Isola, Mapei og Kiilto som har fått utarbeidet SINTEF Teknisk Godkjenning for foliemembran. 

Foliemembraner testes etter retningslinjer gitt i ETAG 022. Ved prøvingen legges det vekt på systemprøving. Det vil si at det er tettheten til foliemembranen med tilhørende tettedetaljer som rørmansjetter, tettebånd og hjørneløsninger som vurderes.

- Foliemembraner med SINTEF Teknisk Godkjenning oppfyller kravene til produktdokumentasjon i DOK-forskriften, og oppfyller kravene i byggteknisk forskrift (TEK) for de egenskaper, bruksområder og betingelser for bruk som er angitt i godkjenningen, skriver selskapet.

– Når det gjelder riktig utførelse av arbeid i våtrom anbefaler vi å bruke dyktige fagfolk, samt å følge anvisninger i Byggforskserien og Våtromsnormen, sier forskningssjef Jan Olav Hjermann.