Skanska selger asfaltvirksomheten i Agder

Fra 1. februar 2019 er Skanska Industrial Solutions asfaltvirksomhet i Agder overtatt av Velde.

- Dette salget er et ledd i Skanska Industrial Solutions strategi i Norge. Vi er svært fornøyde med at det er Velde som overtar vår virksomhet i Agder, og vi mener at de har gode forutsetninger til å videreutvikle og drifte virksomheten, samt ikke minst ivareta våre tidligere ansatte som nå blir en del av Velde på en bra måte, sier Regionsdirektør Nordic i Skanska Industrial Solutions, Gustaf Werner i en pressemelding.

Veldes fokus på det grønne skiftet og deres etiske verdier var viktige parametere da Skanska Industrial Solutions søkte etter en ny eier for virksomheten i Agder.

- Nå tar vi ytterligere steg i Norge for å videreutvikle den mobile virksomheten vår, bergmaterialsatsingen og i enda større grad fokusere og videreutvikle den stasjonære asfaltvirksomheten vår på Østlandet, sier Werner.

- Velde er veldig fornøyd med å få anledning til å overta Skanska sin virksomhet i Agder og videreutvikle den sammen med de ansatte. Det er en spennende region og asfaltfabrikken lokalisert i Mandal passer godt inn i strategien til Velde om å utvide markedsområdet sitt mot Agderfylkene. Vi gleder oss til å videreføre virksomhetens gode renomme og jobbe for miljøvennlige løsninger sammen med våre kunder. Vi ser også frem mot å utvikle vårt samarbeid med Skanska i en landsdel med store veibyggingsprosjekter i årene som kommer, sier Konsernleder for Velde Industri, Egil Velde.