Daglig leder i Faber, Bent Gabrielsen, prosjektleder teknikk i SUS2023 Lars Egil Borsheim, prosjektdirektør i SUS2023 Kari Gro Johanson, kalkulatør i Faber Bygg, Birger Sande, administrerende direktør Helse Stavanger, Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør Faber Bygg, Jan Arild Wathne, prosjektleder prosjektering SUS2023 Therese Øvernes og prosjektleder for anskaffelser i SUS2023 Christin Vik Eliassen. Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger

Faber Bygg bygger fasadene på det nye sykehuset i Stavanger

Faber Bygg har vunnet kontrakten om å bygge fasader på det nye sykehuset til en verdi på cirka 456 millioner kroner. Dette er den største kontrakten som hittil er tildelt for byggingen av nytt sykehus i Stavanger.

- For oss er dette en forpliktende tillitserklæring, og vi er stolte over å ha vunnet et så stort oppdrag, sier Jan Arild Wathne, administrerende direktør i Faber Bygg AS.

Han opplyser at kontrakten betyr at inntil 100 personer skal jobbe med dette, i samarbeid med flere underleverandører som har bidratt inn i tilbudet som de nå har vunnet.

De andre selskapene som skal levere inn i kontrakten er Rubicon, PreTre, Lie Blikk, Niras og Rambøll.

- Vi har dannet en «allianse» av lokale samarbeidspartnere som vi skal jobbe sammen med inn i denne avtalen vi har fått. Dermed vil arbeidet med å lage fasader til det nye sykehuset gi ringvirkninger for flere selskaper i vår bransje og vår region. Våre ansatte ser frem til å få jobbe med det største byggeprosjektet i regionen noensinne. Alle har et forhold til sykehuset, sier Wathne.

Oppdraget med å bygge fasadene på SUS2023 innebærer at Faber leverer vinduer, fasadefronter og yttervegger til det nye sykehuset. Totalverdien på kontrakten er ca 456 millioner kroner inkludert mva.

- Vi er veldig glade for at et lokalt selskap har nådd helt til topps i konkurransen om dette oppdraget, og vi ser frem til å jobbe tett med Faber Bygg AS om å lage det beste sykehuset, sier administrerende direktør for Stavanger Universitetssjukehus, Inger Cathrine Bryne.

Kontrakten ble feiret med  signering hos prosjektorganisasjonen for SUS2023 på Ullandhaug i Stavanger fredag 07.12.