Ill. AART architects

AART skal utvikle Ski sentrum

AART architects har vunnet parallelloppdraget om å utvikle 70.000 kvadratmeter med boliger, butikker og plasser i sentrum av Ski sør for Oslo. 

Fakta

Prosjekt: Regulering av Ski sentrum
Konkurranse: Vinnerforslag i parallelloppdrag
Størrelse: 70.000 kvm
Status: Under oppstart
Klient: Ski Sentrum Utvikling
Prosjektledelse: Stor-Oslo Eiendom
Arkitekt: AART architects

Bak oppdraget står Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom, som med prosjektet ønsker å revitalisere byens sentrum.

- Med sin nærhet til Oslo er Ski blitt et populært alternativ til hovedstaden, men byens sentrum består i dag av spredt bebyggelse, som ikke er fullt utnyttet og som heller ikke i tilstrekkelig grad gir noe tilbake til byen, heter det i en pressemelding. I august utskrev derfor Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom et parallelt oppdrag om å fokusere på nye muligheter for å aktivisere sentrum. AART architects er nå annonsert som vinner av parallelloppdraget.

- Vi er svært fornøyd med å engasjere AART til dette oppdraget. Med sin erfaring fra byutvikingsprosjekter i Danmark mener vi at AART tilfører noe nytt og spennende til utviklingen av den tette byen. Vi ønsker å utvikle gode bygulv og gode destinasjoner, og AART er den rette til å hjelpe oss med dette, sier Mathis Grimstad, adm. dir. i Stor-Oslo Eiendom.

- Vi ser frem til å jobbe med Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom for å revitalisere sentrum av byen. Området har et stort utviklingspotensial. Et potensiale, vi forløser ved å tilføre en mangfoldighet av bygninger og byrom og på samme tid skape et nært samspill med den omkringliggende byen – alt sammen med tanke på å gjøre Ski attraktivt, ikke bare for sin nærhet til Oslo, men for de urbane muligheter som byen selv tilbyr, sier Anders Strange, partner i AART architects og daglig leder av selskapets kontor i Oslo.

Med sitt vinnende forslag vil AART architects tilføre det 70.000 kvadratmeter store område en variasjon av butikker og boliger, som vil variere i størrelse og kunne favne alt fra studenter, unge par til etablerte familier. 

- En mangfoldighet som gjenspeiles i de mange rekreasjonsarealer som er knyttet sammen etter hverandre og skaper et ny og samlende flow. Et flow som flyter naturlig sammen med byens eksisterende struktur, melder arkitekten.

- Ideen er å lede innbyggerne og besøkende intuitivt inn i bydelen, så der skapes et summende liv på gatenivå. Et levende bygulv, som vi til og med løfter opp i høyden i form av et grønt taklandskap, sier Anders Strange.