Illustrasjonsfoto: Jatak

Jatak etablerer takstolproduksjon i Ringsaker

Are Treindustrier AS og Jatak Invest AS kjøper takstol- og precutavdelingen til RingAlm Ringsaker AS.

- For å forsterke Jatak-gruppens posisjon i Hedmark og Oppland kjøper Are Treindustri AS og Jatak Invest AS takstol- og precutavdelingen til RingAlm Ringsaker AS, heter det i en pressemelding. 

Selskapet Jatak Ringsaker AS er under stiftelse og vil være operativt fra 1. januar 2019.

Styreleder i Jatak AS, Morten Bjerke, uttaler at dette gir Jatak nye og spennende muligheter for å videreutvikle markedsposisjonen i Hedmark og Oppland. 

- Vi har stor tro på at det er mulig å øke omsetningen hos Jatak Ringsaker AS og utvikle bedriften gjennom fellesaktivitetene i Jatakgruppen. Jatak er aktive på produktutvikling, konstruksjon og salg. Jatak har etablert avtaler med ledende byggevare- og huskjeder samt store entreprenører. Dette vil gi Jatak Ringsaker store muligheter for vekst, sier Bjerke.

- Ringalm fokuserer på vekst og utvikling av våre kjerneaktiviteter. I denne sammenheng tror vi Jatak er en bedre eier for videre utvikling av takstolvirksomheten. Det har vært viktig å finne en partner som tenker langsiktig utvikling basert på den kompetanse og de råvareforutsetninger dagens virksomhet har. Dette opplever vi å ha funnet i Jatak, legger administrerende direktør i RingAlm AS til.

Produksjonen fortsetter i de samme lokaler som tidligere og personalet i avdelingen blir med videre i det nye selskapet. 

- Disse har lang erfaring i bransjen, og besitter nøkkelkompetanse som vil være viktig i utviklingen av avdelingen fremover, melder selskapet.

Både Ringalm og eierbedriftene i Jatak har fokus på kjernevirksomhet, henholdsvis sagbruk- og høvlerivirksomhet med tilhørende videreforedling, og produksjon og salg av takstol, precut og elementer. 

- Industriell videreforedling av tre gir et godt bidrag til verdiskapingen og kommer kundene til gode gjennom høyere produktivitet på byggeplassen, heter det i meldingen.