Guleslettene Vindpark skal bygges i kommunene i Bremanger og Flora i Sogn og Fjordane.

Disse aktørene skal bygge vindpark i Sogn og Fjordane

Stangeland Maskin, NCC, Zephyr og Peikko Norge AS vil være noen av de sentrale aktørene i utbyggingen av Guleslettene Vindpark i Sogn og Fjordane.

- Peikko leverer til 47 vindturbiner, et komplett fundamentdesign og stålkomponenter som omfatter FATBAR fjellforankringsbolter, rock-adapterplate med tårnbolter, integrert fjellboringsjigg -og montasjesystem, samt spesialtilpasset armeringsteknologi, heter det i en pressemelding fra Peikko Group.

De opplyser at leveransene er planlagt i perioden mars - november 2019. Vindparken er planlagt å være operativ i slutten av 2020.

Det er Zephyr som har utviklet prosjektet og vil sørge for prosjektgjennomføringen på vegne av investoren BlackRock som er verdens største kapitalforvaltningsselskap.

Vestas leverer 47stk V136-4.2MW turbiner, hvor tårnets høyde er på 90 meter.

Stangeland Maskin har fått oppdraget med å bygge vindparkens infrastruktur, som blant annet omfatter adkomst- og interne veier, etablere hardstands for kraner og grunnarbeid til fundamenter.

Videre har NCC Infrastructure Civil West inngått avtale med Stangeland Maskin for byggingen av vindturbinfundamentene.

Det er NCC i Florø som vil utføre den tekniske monteringen av stålkomponenter samt tilhørende betongarbeider, i forbindelse med byggingen av Peikko’s Rock Anchor Foundation.

Energiproduksjonen de neste 15 årene er solgt til Alcoa Norway ANS, som ønsker å utvikle en mer bærekraftig aluminiumindustri ved å nyttiggjøre den fornybare energien ved deres norske smelteverk.