Høyesterett. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Veistrid til Høyesterett

Høyesteretts ankeutvalg har henvist anke fra entreprenør Magne Sveen AS i sak mot Statens vegvesen til behandling i landets øverste domstol.

Det skriver avisen Hadeland i en artikkel på sine nettsider.

Magne Sveen er i en tvist med Statens vegvesen om oppgjør etter bygging av riksvei 4 sør for Lygna i Gran kommune i Oppland. Saken er foreløpig ikke berammet i Høyesterett, skriver Hadeland.

Magne Sveen AS stiller i retten med Maskinentreprenørenes forbund (MEF) som partshjelper. Advokat Christian Ellevold Grimsrud Holm er oppført som entreprenørens advokat. Staten ved Samferdselsdepartementet representeres av advokat Andreas Rostveit.

Byggearbeidene startet våren 2013 og ble ferdigstilt i juli 2014. Striden om betalingen har vært gjennom to rettsrunder. I 2017 dømte Gjøvik tingrett i entreprenørens favør. Staten anket, og i Eidsivating lagmannsrett vant Vegvesenet. Nå havner altså striden i Høyesterett.

Striden dreier seg om uenigheter mellom entreprenøren og Vegvesenet om hvem som har ansvar for at Magne Sveen i 2013 måtte sprenge bort et dobbelt så stort areal enn det som var beregnet i tilbudet. Entreprenøren mener det bunner i prosjekteringsfeil fra Vegvesenet, og Vegvesenet mener entreprenøren har regnet feil i tilbudet. Magne Sveen har krevd nærmere elleve millioner kroner.