Stein O. Nes er interimsleder for drift- og vedlikeholdssselskapet Spordrift. Foto: Brian Cliff Olguin / Bane NOR

Stein O. Nes leder drift- og vedlikeholdsselskapet Spordrift

Stein O. Nes er hentet inn som interimsleder av aksjeselskapet for drift og vedlikehold av jernbanen.

Drift- og vedlikeholdsselskapet har fått arbeidsnavnet Spordrift AS. Samtidig er stillingen som administrerende direktør lyst ut, skriver Bane NOR i en pressemelding på sine nettsider.

I overkant av 1.000 av Bane NORs medarbeidere overføres til det nye selskapet, som skal være i operativ drift i løpet av første halvår 2019.

– Stein O. Nes har solid erfaring. Vi er svært glade for at han har takket ja til rollen som interimsleder for det nye aksjeselskapet, sier konsernsjef i Bane NOR, Gorm Frimannslund, i meldingen.

Stein O. Nes har hatt sentrale roller i Jernbaneverket og Samferdselsdepartementet, og var konstituert administrerende direktør ved opprettelsen av Jernbaneinfrastrukturforetaket SF, som senere fikk navnet Bane NOR SF. Han startet i stillingen denne uken.

Interimsledelsen i det nye aksjeselskapet, som har fått arbeidsnavnet Spordrift AS, blir midlertidig lokalisert på Posthuset i Oslo. I første fase vil områdedirektør i Bane NOR Kristine Jessen bistå Nes med etableringen, heter det i pressemeldingen.

Etter vedtaket i Bane NORs styremøte den 11. oktober har konsernledergruppen igangsatt to koordinerte prosjekter; opprettelsen av nytt aksjeselskap for drift og vedlikehold og organisatoriske tilpasninger i Bane NOR. Karstein Søreide blir prosjektleder for omorganiseringen av Infrastrukturdivisjonen.

Konsernledergruppen i Bane NOR vil være styringsgruppe for begge prosjektene.

Etter styrebehandling den 19. desember vil Bane NOR offentliggjøre tidsplan for gjennomføring av konkurranseutsettingen, inkludert informasjon om når de ulike kontraktene blir utlyst samt informasjon om prekvalifiseringsprosessen.