Statsminister Erna Solberg sto for den offisielle åpningen av nytt sykehusbygg ved Haraldsplass Diakonale Sykehus, assistert av leder i brukerutvalget, Jorund Stellberg og frivillig Truls Thoresen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Statsministeren åpnet nytt sykehus i Bergen

Både som bergenser, pårørende og statsminister åpnet Erna Solberg (H) Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen tirsdag.

Sykehuset omtaler seg selv som Norges mest moderne og er et av Norges tre største privatdrevne sykehus. Helt siden den første starten i 1871 har det vært helsevirksomhet her, og sykehuset er i dag blant annet spesialisert på geriatri. Mandag åpnet statsministeren sammen med helseminister Bent Høie (H) et nytt bygg på sykehuset med 900 ansatte.

Erna Solberg var på hjemmebane da hun klippet snoren til det nye bygget. Hun har vokst opp i nabolaget og kjenner sykehuset som pårørende.

– Pasientene er i trygge hender på Haraldsplass, sa Erna Solberg i sin tale.

Helseminister Høie viste til den kommende eldrebølgen i sin tale og understreket at spesialiseringen sykehuset nettopp har på pleie av eldre vil komme godt med i framtiden.

– Vi trenger behandlingen dere gir på Haraldsplass, og vi kommer til å trenge den enda mer fremover, sa Høie.

Etter den høytidelige åpningen med festmuffins og korsang fikk hedersgjestene en rundtur.

Det nye sykehusbygget på 14.000 kvadratmeter fordelt på fem etasjer inneholder blant annet et nytt akuttmottak og nye sengeavdelinger med til sammen 170 sengeplasser, samt ny hovedinngang. Bygget har hovedsakelig enerom og moderne fasiliteter for pasienter, pårørende og ansatte.