Ill. LPO Arkitekter

Probea prosjektleder for Miklagard Resort

Høsten 2020 åpner Miklagard Resort dørene. Eieren Haut Nordic AS har valgt Probea som prosjektleder for hele byggeprosessen. Denne uken var det byggestart. 

Fakta om Miklagard Resort

Åpner: høsten 2020
Byggestart: Oktober 2018
Byggherre: Haut Nordic AS. (Akers eiendomsutviklingsselskap FP Eiendom AS eier 50% i Haut Nordic AS)
Prosjekt - og byggeledelse: Probea AS
Arkitekt: LPO Arkitekter
Antall rom: 302 rom (fase 1) 

Hotellet ligger på historisk grunn bare ni minutter unna Oslo lufthavn, og kommer til å skille seg ut fra eksisterende hoteller i regionen. Gjestene vil møtes av et av de største spa-anleggene i Stor-Oslo, kurs- og konferansefasiliteter og en golfbane som nærmeste nabo.

- Miklagard blir et hotell med særpreg. Her skaper vi virkelig noe nytt og utradisjonelt som skiller seg fra andre hotell. Det inspirerer oss som prosjektledere, ikke minst fordi dette er et hotellprosjekt som bidrar til reell verdiskaping i regionen, sier Håvard Slaatten, styreleder og prosjektleder i Probea.

Probea har vært prosjektleder helt fra tomtekjøpet og har ledet utviklingsfasen. Selskapet skal også ha prosjekt- og byggeledelsen gjennom utførelsesfasen og helt fram til ferdigstillelse.

- Hoteller som satser på kvalitet må også ha kvalitet i byggeprosessen. Probea har kompetansen og erfaringen som skal til når vi nå bygger et førsteklasses hotell, sier administrerende direktør i Haut Nordic AS, Sondre Prestegard.

Han gleder seg enormt til å ta imot gjestene i 2020.

- Miklagard Resort vil være omkranset av vakker natur. Det gjør at vi sammen med personlig service og et bredt spekter av tilbud og fasiliteter kan tilby alle gjester en rolig pause fra hverdagen, forteller Prestegard.

Miklagard Resort ligger på historisk grunn. Området rundt hotellet inkluderer både gravminner og arkeologisk viktige funn fra vikingtiden. Navnet Miklagard ble brukt om Istanbul i norrøn tid og var et viktig møte- og handelssentrum for reisende. Stedets historie har inspirert utformingen av hotellet, og de orientalske båndene fanges opp i den gjennomgående utsmykningen av interiøret.

Akers eiendomsutviklingsselskap FP Eiendom AS eier 50% av Haut Nordic AS. Probea har hatt prosjektledelse for en rekke av FP Eiendoms prosjekter, blant annet Akers hovedkontor i Akerkvartalet, Fornebuporten og storsatsningen World Ocean Headquarters.