Illustrasjonsfoto: Byggevareindustrien

DiBK utlyser idékonkurranse om digitale verktøy i byggevarehandelen

Direktoratet for byggkvalitet gjennomførte dialogmøte om digitale verktøy i byggevarehandelen 6. september og følger nå opp med idékonkurranse.

Direktoratet for byggkvalitet har fått en tydeligere rolle som kompetansesenter innenfor bolig- og byggkvalitet.

- Vi vet at boligeiere bruker store summer på å pusse opp boligene sine. Det er forventet at vi kommer til å pusse opp for 80 milliarder kroner bare i år i følge Prognosesenteret. Men mye blir benyttet til oppussing som ikke øker den tekniske kvaliteten på byggene. Den enkelte eiers ønske om hva de skal pusse opp er ofte ikke er i samsvar med det som er ønskelig fra et samfunnsøkonomisk perspektiv, sier senioringeniør Ingunn Marton i en pressemelding.

Direktoratet vil bidra til at eksisterende boliger blir mer bærekraftige både for dem som bor i byggene og for samfunnet. De gjennomførte et dialogmøte om digitale verktøy i byggevarehandelen 6. september der det kom inn mange nyttige innspill

- Ut fra innspillene vi fikk på dialogmøte har vi utformet og deretter utlyst konkurransen «Digitale verktøy i byggevarehandelen». Den ligger ute på Doffin. Vi vil kåre opp til tre vinnere som hver får kr 150.000 til å videreutvikle idéen og oppfordrer interesserte til å delta i konkurransen, sier Marton.

Frist for innlevering av tilbud er 15. november klokken 09.