Jon Karlsen (t.v.) og Halvard Gavelstad.

Halvard Gavelstad slutter i Norsk Byggtjeneste

Etter 17 år som leder av Norsk Byggtjeneste AS har adm. direktør Halvard Gavelstad (62) bestemt seg for et taktskifte, og slutter i selskapet for å etablere egen konsulentvirksomhet

Fra sommeren 2019 forlater han Byggtjeneste, men vil etter avtale med styret i Byggtjenese stå i sin nåværende stilling inntil ny leder er på plass.

– Årene i Byggtjeneste har vært en inspirerende og faglig utfordrende reise i et godt samarbeid med sentrale aktører i byggenæringen, og ikke minst med dyktige kollegaer. Byggtjeneste har opparbeidet seg en sterk posisjon både nasjonalt og internasjonalt, og er godt rustet til å ta neste skritt som et nav i digitaliseringen av byggenæringen, noe jeg virkelig er stolt av, sier Gavelstad.

Gavelstad, som er utdannet sivilingeniør og MBA, har lang erfaring fra offentlig og privat virksomhet. Han kom til Byggtjeneste fra rådgiverbransjen.

– Fremragende jobb
– Halvard Gavelstad har gjort en fremragende jobb som leder av Norsk Byggtjeneste, sier styreleder Jon Karlsen, adm. direktør i Glava AS og i Saint Gobain Byggevarer AS.

– Byggtjeneste har opparbeidet seg en solid posisjon som skal videreutvikles i samarbeid med hele næringens verdikjede, sier Karlsen som fremholder at Byggtjenestes visjon om å effektivisere byggenæringen skal videreføres også under ny ledelse.

Han opplyser at styret umiddelbart starter prosessen med å finne en ny leder av selskapet.

– Heldigvis har Halvard sagt seg villig til å bistå i tiden fremover, noe vi setter pris på, sier Karlsen.

Vemodig
Da Gavelstad tok til i stillingen i januar 2002 lå omsetningen i selskapet på rundt 20 millioner kroner, mens de nå omsetter for rundt 55 millioner kroner med over 30 ansatte.

Gavelstad sier til Byggeindustrien at det på mange måter er vemodig å forlate selskapet han har vært tilknyttet over så lang tid.

– I en slik stilling sitter du i hjertet av byggenæringen med et stort nettverk rundt deg – og det har vært et meget godt samarbeid med resten av næringen. Utviklingen i byggenæringen har også i løpet av disse årene vært enorm. Men det er en tid for alt, og det er ingen dramatikk i denne beslutningen. De siste årene har jeg følt et savn etter mer faglige oppgaver, og nå var tiden moden, sier Gavelstad.

I 14 år fra 2001 kombinerte han også rollen som adm. dir. i Byggtjeneste med rollen som leder for Bygg Reis Deg.

– Jeg fikk med meg sju utgaver av Bygg Reis Deg, som også var en meget spennende reise, legger Gavelstad til.