Peab K. Nordang bygger for Grilstad på Stranda. Illustrasjon: Berge Byggplan

Peab K. Nordang bygger for Grilstad

For en kontraktssum på 55 millioner kroner inkludert mervrdiavgift skal skal Peab K. Nordang bygge et tilbygg på Grilstads produksjonsfabrikk på Stranda.

Det skriver Peab i en pressemelding mandag.

Administrerende direktør Kjetil Nordang i Peab K. Nordang (til venstre) og konsernsjef Odd Arne Dalsegg i Grilstad. Foto: Peab

Tilbygget på Grilstads fabrikk på Stranda blir på 2.350 kvadratmeter, og skal blant annet romme pakkelinjer, modningslager, ekspedisjonslokaler, ferdigvarelager og fryseri.

Kontrakten ble signert torsdag 27. september, og er en totalentreprise.

− Vi er utrolig fornøyde med at Grilstad nok en gang gir oss tillit i et byggprosjekt. Peab K. Nordang har sterk lokal forankring på Stranda, og vi er naturlig nok svært engasjerte i det lokale næringslivet og samfunnet her. Derfor er det ekstra givende for oss å jobbe med et prosjekt som bidrar til å trygge arbeidsplasser på Stranda, sier administrerende direktør Kjetil Nordang i Peab K. Nordang.

Konsernsjef Odd Arne Dalsegg i Grilstad sier de bygningsmessige investeringene gir areal for investeringer i mer effektiv teknologi for skiving og pakking av spekevarene som produseres på Stranda.

− Vi har lagt bak oss en sommer der vi ikke har greid å levere det kundene har etterspurt, og vi skal sørge for ikke å komme i en slik situasjon igjen. Det vil derfor komme ytterligere investeringer som gjør satsingen på Stranda langt større enn de omtrent 55 millionene som nå legges inn i nybygget, sier han.

Påbygget blir satt opp i ett plan med parkering på tak for best mulig arealutnyttelse. Oppstart skjer i oktober 2018, og bygget skal overleveres før sommeren 2019, heter det i pressemeldingen.