Direktør Sigurd Rugsland for divisjon plan og samferdsel i Norconsult og prosjektdirektør Anne Siri Haugen i Bane NOR signerer kontrakten for planlegging av togparkeringsanleggene i Tønsberg og Drammen. Foto: Julie Backe-Bogstad / Bane NOR

Norconsult bistår Bane NOR med togparkering

Bane NOR har signert to separate kontrakter med Norconsult om planlegging av togparkering i Drammen og Tønsberg, såkalte hensettingsanlegg.

Det skriver Norconsult i en pressemelding mandag.

Tildelingene av oppdragene kommer som følge av Bane NORs planlegging og bygging av nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen. For å kunne tilby flere tog og flere avganger, er det behov for flere steder å parkere tog.

– Dette er spennende tverrfaglige prosjekter som vi ser frem til å løse på oppdrag for Bane NOR. Hensettingsanleggene er viktige brikker for å kunne realisere den togtrafikken man ser for seg på Vestfoldbanen når dobbeltsporet er ferdig utbygd til Tønsberg, uttaler Mads Veiseth, gruppeleder i Norconsults jernbaneavdeling og Norconsults oppdragsleder for hensettingsprosjektet i Tønsberg.

I en pressemelding fra Bane NOR heter det at jernbaneutbyggeren skal begynne å søke etter områder i Drammen som kan være aktuelle for togparkering. I Tønsberg jobbes det for å skrive ferdig et forslag til planprogram. Når dokumentet offentliggjøres, blir det klart hvilke steder i Tønsberg-området som skal utredes. I Drammen lanseres planprogrammet våren 2019.

– Vi er glade over å ha signert en kontrakt med Norconsult og ser frem til et godt samarbeid, sier prosjektleder for hensetting i Tønsbergområdet, Julie Backe-Bogstad i pressemeldingen.

Også prosjektleder for hensetting i Drammensområdet fra Bane NOR, Fredrik Haga, sier han er godt fornøyd med kontraktsigneringen.

De to hensettingsprosjektene har hatt separate utlysninger og evalueringer av tilbudene. Norconsult fikk oppdraget i konkurranse med fem andre selskap i Tønsberg og tre i Drammen. Bane NOR har vurdert pris, kompetanse og oppdragsgjennomføring.