Illustrasjonsfoto: Mapei

Mapei landet stor kontrakt på Kastrup

Etter ett års testing legges det i disse dager 6.000 kvadratmeter naturstein ved hjelp av Maipeis Mapestone-system på arealet utenfor Terminal 3 på København Lufthavn Kastrup.

Steinleggingen er en del av en omfattende utbygging av den 20 år gamle terminalen, skriver Mapei i en pressemelding fredag.

– Det legges granitt i ulike dimensjoner på kjørearealet utenfor den nyoppussede Terminal 3 på København Lufthavn Kastrup. Til sammen er dette omtrent 6.000 kvadratmeter, og vi leverer Mapestone settemørtel og fugemørtel, samt Conbit slammemasse, uttaler senioringeniør Alf Ruud i Mapei.

Det er 20 år siden terminalen ble bygget, og nå investeres det 265 millioner danske kroner for å gjøre reisen enklere for 20 millioner mennesker årlig. Mapei har hatt hjelp av René Kierstein fra Stein & Veg Consult AS.

Blanding av Mapestone TFB 60 foregår med tvangsblander, og mørtelen legges ut på ferdig asfaltert underlag. Det er svært viktig at konsistensen på mørtelen har såkalt jordfuktig konsistens. Baksiden av granittsteinene påføres et slurrylag for å sikre god heft, før steinene blir plassert maskinelt. Når steinene er plassert, påføres Mapestone fugemasse, skriver Mapei i pressemeldingen.

– Sluttresultatet blir et bestandig og varig steinbelegg med svært høy slitestyrke og motstand mot fysiske og kjemiske påvirkninger. Vi har fått flere henvendelser fra andre prosjekter i Danmark og Litauen som har fulgt testingen av Mapestone på Kastrup med stor interesse, forteller Ruud.