En ny tjeneste fra Ambita og NoIS er under utvikling.

Lanserer ny løsning for byggesøknader

Ambita og Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) satser på en ny profesjonell tjeneste for byggesøknader. Målet er å forenkle byggesøknadsprosessen slik at saksgangen fra planlegging til ferdig godkjent byggesøknad er heldigital.

- Målet er å utvikle markedets mest komplette og lønnsomme løsning for byggesøknad, sier forretningsutvikler i NoIS Tor Olav Almås i en pressemelding. Første versjon av den nye løsningen testes nå ut på utvalgte kunder i Norge.

- Nå har vi lykkes med å få på plass en viktig og sentral del av søknadsprosessen – nemlig heldigital nabovarsling. Nabovarling er lovpålagt i alle byggeprosjekter der man må søke om byggetillatelse, heter det i meldingen.

Første kunder tar i bruk løsningen
- Prosjektet er nå i en fase hvor vi sender reelle nabovarslinger til de aktuelle mottakerne, sier Dag Øyvind Lien i Ambita.

Tradisjonelt har dette vært en manuell prosess, og hvor byggesøker må innhente informasjon om hvem som eier nærliggende eiendommer, og deretter sende ut riktig informasjon om byggeprosjektet til hver enkelt nabo. 

- Alt dette kan nå gjøres heldigitalt utvalgte aktører som er med i testfasen / pilotfasen, sier Lien.

Gradvis utrulling
Ambita og NoIS jobber tett med utvalgte aktører i byggebransjen som nå tar i bruk løsningen. 

- Vi ruller ut løsningen gradvis mot stadig flere brukere. Selskapene som er med i tidlig fase vil være med å påvirke den løpende utviklingen av tjenesten, forklarer Lien. Han påpeker at det tette samarbeidet med markedet er en viktig pilar i utviklingsarbeidet.

Prosjektet muliggjøres av tjenesteplattformen FellesTjenester Bygg som er utviklet av Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK). Både Ambita og Nois er blant de som har fått konsesjon til å utvikle tjenester på denne plattformen.