Arkivfoto: Peikko

Peikko leverer rock foundations til Bjerkreim vindpark

Peikko Group’s datterselskap Peikko Norge AS, har mottatt en stor ordre på rock anchor foundation technology til Bjerkreim Vindpark, lokalisert i Hå og Bjerkreim kommuner i Rogaland.

Peikko skal levere et komplett fundamentdesign, og tilhørende stålkomponenter som omfatter rock adapter-plate med tårnbolter, FATBAR fjellforankringsbolter, integrert fjellboringsjigg- og montasjesystem, samt øvrige stålkomponenter til 70 vindturbiner. Leveranser pågår og er planlagt til å fortsette ut 2018. Vindparken vil være i drift løpet av siste halvdel i 2019.

Norsk Vind Energi AS har utviklet prosjektet, som også vil sørge for bygge- og prosjektledelsen i samarbeid med investoren Luxcara GmbH.

Siemens Gamesa leverer 70stk SWT130-4.2MW turbiner, hvor tårnhøyden er på 125 meter. Stangeland Maskin AS har fått oppdraget med å bygge vindparkens infrastruktur, som blant annet omfatter adkomst og interne veier, hardstands for kraner, samt vindturbinfundamenter. Med seg har de Backe Rogaland AS til å utføre stålmontasje og betongarbeider, i forbindelse med byggingen av Peikko Rock Anchor Fundations.

- Stangeland har opparbeidet seg omfattende kunnskap og erfaring med vindkraftprosjekter, og er særdeles fornøyde med å også få være med på Bjerkreim Vindpark. Vi har valgt Peikko som leverandør/prosjekterende for fundamentering med Rock Anchor Foundations. Årsaken til at Peikko får fornyet tillit er at vi i tidligere prosjekter har sett hvilken kvalitet som leveres, og ikke minst den kunnskap og oppfølging de gjør for prosjektet i gjennomføringsfasen, sier Tore Voster, Markedssjef, Stangeland Maskin AS.

- Fornybare energikilder spiller en nøkkelrolle for å dekke fremtidige energibehov. Vi er veldig glade for å delta i denne utviklingen og har nå også blitt valgt som leverandør til Bjerkreim Vindpark. Ved bruk av Peikkos egendesignede fundamentløsning, samt en tilpasset produksjon av stålkomponenter gir det garantier for rettidig levering til prosjektet. I tillegg, vil besparelser av stål og betong effektivt bidra til optimalisert installasjonstid og transportbehov, uttrykker Topi Paananen, CEO Peikko Group Corporation.