Berit Roald NTB scanpix

Dokka Entreprenør og Ringsaker kommune slåss om millioner i retten

Dokka Entreprenør og Ringsaker kommune krangler i Hedmarken tingrett om sluttoppgjøret i en entreprisekontrakt om vann- og avløpsutbygging.

Dokka Entreprenør AS møter Ringsaker kommune i Hedmarken tingrett denne uken.

Det er entreprenørselskapet som har stevnet kommunen for et ubetalt sluttoppgjør på 3 millioner. Ringsaker kommune har fremmet motkrav på 8 millioner mot selskapet, ifølge HA.

Hovedspørsmålet er ifølge en pressemelding fra kommunen om de har tapt retten til å komme med innsigelser til fakturerte krav fra Dokka Entreprenør i sluttoppgjøret fordi innsigelsene er fremsatt for sent.

Kommunen mener selv at deres innsigelser er i behold, og at de derfor har et utestående pengekrav.

De mener tvisten også om korrekt kontraktsoppfølging og etterlevelse av rettsregler som gjelder for bruk av offentlige midler.

- Det er viktig at offentlige midler ikke går tapt i sluttfasen av entreprisekontrakter. Entreprenører og andre leverandører må ikke spekulere i at kommunen ikke har kapasitet eller vilje til å følge opp sine kontrakter, skriver kommunen.

Advokat Wilhelm Hopen i Advokatfirmaet Thallaug, som representerer Dokka Entreprenør vil ikke kommentere pressemeldingen fra kommunen.

- Vi har ingen kommentar før det foreligger rettskraftig dom, sier han til Byggeindustrien.