Styreleder i Backe Nordvest og administrerende direktør i Backe-konsernet, Asle Randen.

Backe Nordvest avvikler driften

Backe Nordvest stanser all aktivitet etter å ha tapt 150 millioner kroner på fire år. Selskapet i seg selv består.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider.

Tidligere Lønnheim Entreprenør i Kristiansund ble i 2015 solgt til BackeGruppen og omdøpt til Backe Nordvest. Backe-konsernet eier 96,86 prosent av aksjene i selskapet, mens 3,14 prosent fortsatt er eid av selskapet Fireto, som er eid av tidligere majoritetseier Even Lønnheim.

I toppåret 2013 omsatte entreprenøren for 407 millioner kroner, og hadde et resultat før skatt på 2,2 millioner kroner. I 2014 gikk omsetningen ned til 365,7 millioner kroner, og selskapet hadde dette året et underskudd før skatt på 41,2 millioner kroner, skriver Tidens Krav.

Konkurs

De siste fire årene har selskapet levert røde tall i sluttmargen. I 2017 var omsetningen redusert til 100,1 millioner kroner med et underskudd på 58,8 millioner kroner før skatt.

Til sammen har det forsvunnet over 150 millioner kroner ut av selskapet de siste fire årene.

Det hjalp heller ikke at datterselskapet Lønnheim Stål gikk konkurs i januar 2017. «Det ble begjært oppbud i datterselskapet Lønnheim Stål AS i januar 2017. I regnskapet for 2016 er det tatt betydelige tap knyttet til denne konkursen», heter det i 2016-regnskapet.

I 2017 tegnet eier Backe Entreprenør nye aksjer i Backe Nordvest for 10,2 millioner kroner, samt spyttet inn 38 millioner kroner i konsernbidrag.

– Rimelig skakkjørt

Styreleder i Backe Nordvest og administrerende direktør i Backe-konsernet, Asle Randen, sier til Tidens Krav at det nå ikke lenger er noen ansatte i selskapet, men at de følger opp prosjektene og forpliktelsene som fortsatt ligger i selskapet.

Eier har ingen planer om å avvikle selskapet, men heller ingen planer om ny aktivitet.

– Vi har avviklet driften i selskapet, men følger opp de forpliktelsene vi har. Vi har ingen framtidige planer utover at vi nå avvikler driften. Sånn er det, sier Randen.

Randen begrunner stansen i Backe Nordvest med at den planlagte snuoperasjonen for selskapet ikke har fungert.

– Vi har ikke klart å få til driften på en bedre måte. Vi lykkes ikke med å snu et selskap som var rimelig skakkjørt i 2015, sier Randen til Tidens Krav.