– Det Norske Byggemøtet er en møteplass for de bedrifter og bedriftsledere som ønsker og har tro på at økt samarbeid mellom de ulike aktørene i byggeprosessen kan styrke konkurransekraften og øke produktiviteten innen bygg, anlegg og eiendom. Foto: Trond Joelson

Vil samle byggenæringen til felles byggemøte

– Min erfaring etter to år i denne næringen er at om vi skal få økt oppmerksomhet rundt våre utfordringer må vi samle kreftene og stå sammen, sier adm. dir. Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg AS.

17. oktober ønsker å han å samle hele verdikjeden i byggenæringen til et felles byggemøte for å høre om og diskutere utfordringene næringen har – og se på hvordan man sammen kan bli bedre.

– Det Norske Byggemøtet er en møteplass for de bedrifter og bedriftsledere som ønsker og har tro på at økt samarbeid mellom de ulike aktørene i byggeprosessen kan styrke konkurransekraften og øke produktiviteten innen bygg, anlegg og eiendom. Her skal vi inspirere, motivere til dialog og bidra til at vi blir verdens mest bærekraftige byggeindustri, legger Nybø til. Han håper på stor deltakelse til konferansen på Meet Ullevaal – og sier at møteplassen er for både kommuner, organisasjoner, bedrifter og bedriftsledere som ønsker og har tro på økt samarbeid i byggeprosessen.

– På konferansen vil deltakerne blant annet få et innblikk i «beste praksis» fra bygge- og eiendomsbransjen i Norge, tips om hvordan man legger en bærekraftig strategi og innsikt i internasjonale trender, legger Nybø til.

«Festivaluke»
Det Norske Byggemøtet ble første gang arrangert på Bygg Reis Deg i oktober i fjor – og Nybø jobber nå for at byggemøtet skal bli et årlig arrangement – og at dette skal utvikle seg til mer enn et dagsarrangement.

– På noe sikt har vi en ambisjon med Det Norske Byggemøtet å utvikle en «festivaluke» for byggenæringen i uke 42. Her kan det arrangeres felles møter for hele næringen, spesielle bransjemøter og aktuelle messer som Bygg Reis Deg og VVS-messen, påpeker Nybø. Han tror det er behov for mange læringsplasser og at alle arrangementer som bidrar til økt kompetanse er positivt.

Bredt program
Arrangementskomiteen har satt sammen et bredt program for konferansen 17. oktober, som åpnes av Carl Otto Løvenskiold, styreleder i Bygg Reis Deg.

– Vi er godt fornøyde med programmet og de mange dyktige innlederne. Programmet er lagt opp slik at bedrifter og bransjeorganisasjoner kan arrangere egne frokostmøter mellom klokken 08.00 til 09.30, før alle samles i Meet Ullevaal-salen hvor vi presenterer siste status fra Bygg21 og deres premierte prosjekter. Her vil vi også bli kjent med de ti beste kandidatene som kjemper om Gullhammeren 2018, forteller Nybø.

Etter lunsj kommer blant annet James Drinkwater fra World green building association og Whitney Grey fra Delos.

– De skal fortelle oss hvilke byggeprosjekter som er å anse som de mest bærekraftige prosjektene i verden og hvordan bærekraftige bygg påvirker brukerne av et bygg, påpeker Nybø. I tillegg kommer en av lederne i Snøhetta, som skal snakke om industrialisering og bærekraft.

Dagen avsluttes med utdeling av Gullhammeren 2018 til fem vinnere.

– Det Norske Byggemøtet blir en viktig arena for Bygg21 der vi får anledning til å vise frem mange gode eksempler på Beste praksis, og hvor også kommunalministeren deltar for å dele ut vår gjeveste pris: Gullhammeren. Samtidig tror vi at dette kan bli et viktig arrangement som samler både bygge- og eiendomsbransjen, sier direktør Sverre Tiltnes i Bygg21.

Ærespris
I løpet av konferansen vil Carl Otto Løvenskiold også dele ut Byggenæringens ærespris til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen i Norge. Prisen deles ut for andre gang og vinneren kåres av styret i Bygg Reis Deg AS.

Konferansier for dagen er Cilia Holmes Indahl.

Godt i rute til Bygg Reis Deg 2019
Bygg Reis Deg ligger godt i rute foran neste års store messe på Lillestrøm.

– Vi har per nå solgt mer enn 75 prosent av arealet så alt legger til rette for at også neste års messe vil bli godt besøkt. Da har vi tenkt å arrangere konferansen Det Norske Byggemøtet 2019 på åpningsdagen av Bygg Reis Deg, 16. oktober 2019. Vi håper at så mange som mulig vil legge sine arrangementer til uke 42 slik at det bugner av tilbud for den som er opptatt av læring og utvikling innen byggenæringen, sier Nybø.