Stian Lauvålien (f.v.), Cecilie Lind og Ole Martin Bjerke har alle fått lederroller i Ø.M. Fjeld.

Ø.M. Fjeld styrker ledelsen

Tre nye ledere skal bidra til å forsterke Ø.M. Fjelds posisjon som en av Østlandets ledende byggentreprenører.

Stian Lauvålien er ansatt som prosjektdirektør, Cecilie Lind som ny HMSK-leder og Ole Martin Bjerke som ny regionleder.

Ø.M. Fjeld har vokst mye de siste årene, og er blant de største aktørene på bygg på Østlandet. Med virksomheten i datterselskapene Asker Entreprenør, Evensen & Evensen og Wito vil konsernet nå en omsetning på 2,7 milliarder kroner i 2018. Så sent som i 2012 var årsomsetningen på 600 millioner kroner. For å stå bedre rustet for videre utvikling har konsernet nylig ansatt tre nye ledere.

Stian Lauvålien (44) forlater jobben som produksjonssjef i Hent for å gå inn i en nyopprettet stilling som prosjektdirektør. Cecilie Lind (45) forlater Ragn-Sells for å bli Ø.M. Fjelds nye leder for HMSK. Hun erstatter Oddbjørn Eriksen, som fortsetter i en rolle som HMSK-rådgiver frem til pensjon. Og i tillegg er Ole Martin Bjerke (33) rekruttert internt som regionleder for entreprenørens aktiviteter i Kongsvinger-regionen.

To av de tre nye lederne er hentet fra utsiden, mens den tredje har gått gradene internt i selskapet.

– På denne måten får vi en god balanse mellom nye perspektiver og kontinuitet. Stian og Cecilie tar med seg verdifull og særdeles relevant erfaring fra selskaper som har lykkes og vokst raskt, mens Ole Martin blant annet bidrar til en videreføring av selskapets kultur og verdier. Med disse tre har vi fått på plass en bredt sammensatt ledergruppe med variert bakgrunn og sterk spisskompetanse på ulike områder, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i en pressemelding.

Med regionkontorer og datterselskaper i en rekke byer over hele Østlandet, har Ø.M. Fjeld nådd det strategiske målet om å gå fra å være en Innlandsentreprenør til å bli en Østlandsentreprenør.

– Det er ingen tvil om at vi har vokst raskt de siste årene. Vi har lyktes med en økning i antall selskaper, ansatte, prosjekter og omsetning. Veksten gir oss mange nye muligheter, men den eksponerer oss samtidig for større risiko. For å få det beste ut av organisasjonen og håndtere videre utvikling, ser vi at det er helt nødvendig å forsterke den samlede ledelseskraften i Ø.M. Fjeld-konsernet, forklarer Kvinge.

– Det har vært spennende å være med på veksten i Hent de siste åtte årene, men tiden var nå moden for å gjøre noe nytt. Lysten på nye utfordringer ble ganske enkelt for stor, og jobbskiftet er slik sett helt udramatisk, sier Lauvålien, som har sett selskapet utvikle seg fra et konkurrent-perspektiv.

– Jeg har opplevd Ø.M. Fjeld som en sterk konkurrent i flere anbudssituasjoner. Inntrykket mitt er at de lykkes med å skape gode resultater og verdier for sine samarbeidspartnere. Selskapet har dessuten et godt rykte i bransjen, og det er åpenbart mange dyktige folk i organisasjonen. Nå ser jeg frem til å være med på å forsterke posisjonen som er bygget opp over mange års solid drift, sier Stian Lauvålien, som er forberedt på mye reising mellom kontorene og byggeprosjektene i regionene rundt Jessheim, Hagan/Oslo, Hamar, Hønefoss, Asker, Moss, Lillehammer og Kongsvinger.