3 på Holmsbu

Byggeindustrien tok pulsen på Holmsbu på dag to, med en uhøytidelig rundspørring av noen av deltakerne.

Av de tre Holmsbu-farerne vi snakket med, fant vi både en førstereis, en veteran og en som hadde vært med en stund.

Foto: Svanhild Blakstad

Mari Johanne Steine, jurist og seniorrådgiver i Statens vegvesen region Øst:

– En av de samlingene jeg prioriterer i løpet av året

– Hvor mange ganger har du vært med på Holmsbu?

– Dette er tredje eller fjerde gangen jeg deltar, og dette er en av de samlingene jeg prioriterer i løpet av året. Jeg er her fordi hele bransjen er tilstede samtidig med at innleggene ofte er veldig gode. Den sosiale biten er også viktig. Her møter jeg entreprenører og andre byggherrer fra ulike deler av bransjen.

– Hva synes du om årets program?

Årets program har vært veldig bra, og jeg vil spesielt trekke frem innlegget til Pettersson fra Glittertind om taktisk prising. Han tok frem noen av Statens vegvesens bestemmelser og snakket litt om dem. Det er alltid greit å få et nytt syn på dem.

Harald Fosse, advokat og partner i Grette:

– Holmsbu har betydd mye for utviklingen av entreprisefaget i Norge

– Hvor mange ganger har du vært med på Holmsbu?

– Jeg har vært med helt fra starten i 2003, og det er en viktig faglig og sosial arena. Det er her man treffer alle sammen. Holmsbu har betydd veldig mye for utviklingen av entreprisefaget i Norge – det er det ingen tvil om.

– Hva synes du om årets seminar?

Årets seminar har vært ett av de absolutt beste både faglig sett og sosialt, med topp underholdning og bra fest. I år synes jeg hele seminaret har hatt et symposiumpreg.

– Det har blitt sagt at seminaret kan bidra til å dempe konflikter i bygg- og anleggsbransjen. Hva er din kommentar til det?

– Det kan være riktig. Både det at advokatene får et agendafritt forum hvor man kan møtes og snakke litt løst frem og tilbake, samtidig som det er en mulighet for partene fra forskjellige sider av bordet å forstå hvordan andre tenker. Samtidig tror jeg ikke at det skal overdrives heller. Når man står midt oppe i en konflikt er det så mange nærmere interesser som preger deg enn det man kan rydde unna i et forum som dette. Bredden i deltakelsen er veldig viktig, det at det ikke bare er jurister og advokater som er her. Det er egnet til å skape en bedre forståelse både hos advokatene og ikke minst hos bransjen forøvrig for hvordan ting kan løses.

Per Fredrik Kempf, avdelingsleder bygg og bolig i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg:

– En fin anledning til å bli kjent med nye folk i bransjen

Hvor mange ganger har du vært med på Holmsbu?

– Dette er første gang. Jeg har akkurat startet i ny jobb i EBA etter mange år i Skanska.

Hva synes du om årets seminar?

– Jeg synes det har vært veldig interessant – med svært mange gode foredrag. I mine 11 år i Skanska har jeg vært borti mye forskjellig. Mye av det som presenteres her på seminaret er derfor kjent, men det er fint å få det presentert fra et juridisk perspektiv. Holmsbu er dessuten et kjempeflott sted, så rammen rundt seminaret er veldig bra. Det er en fin anledning til å bli kjent med nye folk i bransjen.