<p>Administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien fikk æren av å foreta den offisielle åpningen.</p>Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn Hindklev

Åpnet Nord-Europas største malingsfabrikk for utvendig kledning

Med ny malingsfabrikk for utvendig kledning tredobler Gausdal Bruvoll kapasiteten.

Hele 120 gjester var invitert til fest da Gausdal Bruvoll torsdag åpnet det som er Nord-Europas største malingsfabrikk for utvendig kledning.

Åpningen markert også målgang for bedriftens investeringsprosjekt Plattform 2020. Gausdal Bruvoll har de siste årene investert 100 millioner kroner i sitt anlegg på Segalstad Bru i Gausdal.

I tillegg til den nye malingsfabrikken er det bygd en ny kløyvlinje, et ekstra høvleri, 9.000 kvadratmeter med nye lager under tak, asfaltert 11 mål på anlegget, bygd en ny flissilo og velferdsbygget for de ansatte er renovert. I løpet av høsten starter også bygging av et nytt administrasjonsbygg.

La ned malingsfabrikken i Øyer og bygde ny i Gausdal

Bedriftens opprinnelige malingsfabrikk i Øyer har blitt lagt ned og en og moderne fabrikk er bygd opp i Gausdal.

– Den gamle fabrikken gikk for sakte og var for lite effektiv. Gausdal Bruvoll drev på to steder, og når vi begynte å regne i en større sammenheng, kom vi frem til at et nytt og moderne anlegg i Gausdal nesten ville betale seg selv. Det er kledning og maling vi satser på. Vi kan ikke tillate oss å ikke være i teten lenger, sier administrerende direktør Jørn Nørstelien i Gausdal Bruvoll.

Administrerende direktør Jørn Nørstelien i Gausdal Bruvoll.

Malingsfabrikken i Øyer hadde en kapasitet på 12 millioner løpemeter på to skift. Med ny malingsfabrikk blir kapasiteten tredoblet.

Det var administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien som fikk æren av å åpne den nye malingsfabrikken.

– Gausdal Bruvoll har eiere som går i front og som nå har et anlegg som er rigget for å møte det store markedsområdet bearbeidede treprodukter representerer, sier hun.

– Gir innhold til det grønne skiftet

Ordfører Hans Oddvar Høistad (AP) i Gausdal kommune sier at det ikke er dagligdags med industrisatsninger i ypperste europeiske målestokk i kommunen.

– Som ordfører sliter man noen ganger med å finne innhold til det grønne skiftet. Dette anlegget bidrar til å gjøre tre mer attraktivt og er et  bidrag til det grønne skiftet i praksis, fastslår han.

Ordfører Hans Oddvar Høistad (AP) i Gausdal kommune.

Nørstelien er trygg på at resultatene av de store investeringene vil komme når anlegget er innkjørt.

– Ingen i Nord-Europa maler utvendig kledning raskere enn oss, sier han.

Les mer om løftet til Gausdal Bruvoll i Byggeindustrien nr. 14.