Deltakere på første møte, fra venstre Katrine Furulund, juridisk direktør Kesko- Byggmakker/Onninen, Stig Rindal, drifts- og personalsjef Thauglands Trælastforretning, Camilla Gramstad, miljøansvarlig Virke, Aslaug Koksvik, direktør Virke Byggevarehandel, Trond Håkon Henriksen, transportsjef Gausdal Landhandleri og Heidi Lyngstad, miljøsjef Løvenskiold Handel, Maxbo.

Byggevarehandelen etablerer miljøforum

Styret i Virke Byggevarehandel har vedtatt å opprette et Miljøforum for Byggevarehandelen for å heve kompetansen på miljøarbeidet ute hos medlemmene.

Forumet vil ha fokus på å løfte bransjens kunnskapsnivå og sammen skape et nettverk hvor gode klima- og miljøløsninger blir belyst og tatt i bruk.

Det første møtet bekreftet at det er et stort behov for å jobbe sammen i bransjen på dette området og det ble gode diskusjoner rundt hva som er de viktigste miljøsakene for byggevarehandelen.

- Alene kan det være fort gjort å gå seg vill i en jungel av initiativ, tiltak og møteplasser. Det er derfor nyttig for bransjen at vi sammen kan se på utfordringer og hvor vi kan bidra mest formålstjenlig. Områder hvor medlemmer åpenbart kan konkurrere lar vi ligge, sier Aslaug Koksvik i en pressemelding.

Arenaer som det er naturlig at Miljøforumet har fokus på er blant annet:

  • Innkjøp og produktdokumentasjon, herunder miljøgifter og egenskaper på produkter
  • Sirkulær økonomi
  • Transport og logistikk
  • Energibruk

Forumet vil være åpent for alle medlemmer i Virke Byggevarehandel og det planlegges fire møter i året.

Heidi Lyngstad, miljøsjef hos Løvenskiold Handel, Maxbo ble av medlemmene valgt som leder for forumet.

Camilla Gramstad, miljøansvarlig hos Virke vil være fagansvarlig for forumet.