Sandakerveien 33c som i dag er et kontorbygg, vil bli forvandlet til boliger.

Usbl kjøper utviklingseiendom på Torshov i Oslo

Usbl har nylig kjøpt Sandakerveien 33 C på Torshov i Oslo.

Dette er i dag en kontoreiendom, men er i kommuneplanen angitt som utviklingsområde for boliger. Usbl’s planer er å bygge et nytt flott boligbygg med inntil 70 boliger.

Tomten ligger sentralt på Torshov i Oslo rett ved siden av Soria Moria. Det nye bygget estimeres til å romme 60-70 boliger totalt sett, og de øverste boligene vil få egne takterrasser med sjøutsikt.

- Vi er veldig glade for å kunne tilby etterspurte boliger i dette området til våre medlemmer, sier administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun. 

- Det er få sentrale tomter igjen av denne typen som åpner for boligutvikling med høy bymessig og arkitektonisk kvalitet, og Usbl ser virkelig fram til å kunne realisere denne sjeldne muligheten i en pulserende bydel sentralt i Oslo, sier Bruun.

Reguleringsarbeidet starter nå opp, og Usbl vil i dialog med Plan- og bygningsetaten i Oslo avstemme hvordan tomten kan utnyttes best mulig.

Usbl kjøper tomten av Torshovbygg Holding AS. Heilo Eiendom AS har vært rådgiver for selger i forbindelse med transaksjonen. Det var flere interesserte i denne eiendommen, men til slutt var det Usbl som landet avtalen med selger.

- Vi markedsførte eiendommen relativt bredt gjennom en strukturert prosess, og det var stor interesse på grunn av det spennende utviklingspotensialet den har. Både vi og selgerne er godt fornøyd med resultatet og at en profesjonell utvikler som Usbl endte opp som kjøper, sier Trond Sejersted Bødtker, partner i Heilo Eiendom.