Arkitekt: DARK Arkitekter

Solgte halvparten av Skanskas BREEAM-boliger første kveld

Onsdag 29. august var det salgsstart på Aveny Vest i Lillestrøm, Skanskas første BREEAM-sertifiserte boligprosjekt. 43 av de 80 leilighetene i første byggetrinn ble solgt.

– Det er fantastisk å se at vi har skapt et boligprosjekt som slår så godt an i markedet. Vi har, sammen med arkitektene brukt mye tid på å skape et prosjekt som passer inn i omgivelsene, og Aveny Vest er et prosjekt som virkelig gjør det. Det har varierende høyde, tilbaketrukne verandaer og forskjellige fasader som gjør at hele prosjektet vil passe godt inn mot trehusbebyggelsen og miljøgaten ved siden av, sier prosjektsjef i Skanska Eiendomsutvikling Karl Moriggi i en pressemelding.

En fantastisk beliggenhet
Aveny Vest ligger midt i Lillestrøm sentrum, kun 300 meter fra togstasjonen.

– Beliggenheten i seg selv gjør prosjektet attraktivt i markedet. Men for oss har det vært viktig å skape et lunt, privat og godt sted å bo, og vi ser at flere av kjøperne våre er mennesker som går fra enebolig til leilighet.

Skanskas mest miljøvennlige boligprosjekt
Aveny Vest er Skanskas første boligprosjekt som er sertifisert etter BREEAM-NOR sertifiseringen. BREEAM er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Prosjekter som tildeles et slikt sertifikat fyller krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer, balansert ventilasjon og gode lysforhold. Det er strenge krav til byggeprosessen og bruken av miljøvennlige metoder som skal sørge for en ryddig og sunn byggeplass, både for de som jobber der og de som bor rundt.

– Som en del av denne bransjen har vi utviklere et spesielt ansvar i å skape mer miljøvennlige prosjekter. Da er det selvsagt veldig gledelig å se at boligkjøperne også tenker miljø, og ønsker å gjøre en av sine viktigste investeringer i et prosjekt som Aveny Vest, sier Regionsdirektør i Skanska Eiendomsutvikling Helen Gåsvik.

Aveny Vest vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg, og har byggestart i første kvartal av 2019.