Fokus på sikkerhetsadferden i NCC

5. september gjennomfører NCC Awareness day og retter i år fokuset på sikkerhetsadferden.

Ved å la ansatte reflektere over egen adferd ønsker NCC å styrke sikkerheten ytterligere i prosjektene rundt om i landet.

God sikkerhet i NCCs prosjekter krever at hele teamet sammen gjør sitt for å oppnå god sikkerhet. Under årets Awareness Day rettes fokuset på sikkerhetsadferden til den enkelte NCC-ansatt og hvordan vi fungerer i teamet. Alle 17 000 ansatte i NCC-konsernet stanser kl. 09:00 opp arbeidet og diskuterer sammen med arbeidskollegaer sikkerheten i prosjektet.

- Det er gjennom de små daglige tingene vi skaper den gode sikkerhetskulturen vi har. Den ønsker vi å videreføre og forsterke ytterligere. Gjennom gode diskusjoner ønsker vi å rette fokuset på vår adferd når vi er på våre bygg- og anleggsprosjekter. Vi må alle sammen, hele tiden, reflektere over vår sikkerhetsadferd. Awareness day er derfor en viktig dag for oss, sier HMS-sjef Morten Larsen i NCC Infrastructure i en pressemelding.

I løpet av én time skal alle ansatte, både yrkesarbeidere, funksjonærer og ledere, gå gjennom et felles program hvor målet er skjerpet oppmerksomhet rundt sikkerhet.

-Én ulykke er én ulykke for mye. Derfor må vi hele tiden ha fokuset på sikkerheten og våre holdninger. Målet er urokkelig: Ingen skal skade seg på jobben. Her har alle involverte i prosjektene et ansvar for å bidra, sier Larsen.

NCC gjennomfører i år Awareness Day for 8. året på rad. Dagen er blitt en viktig dag i sikkerhetsarbeidet i NCC.