Knut Erik Bjørnholt

Knut Erik Bjørnholt har jobbet 50 år i Caverion

Knut Erik Bjørnholt i Caverions avdeling Sogn og Fjordane begynte som løpegutt og lærling i 1968. Nylig ble jubilanten feiret av kolleger i Nordfjordeid etter hele 50 år i bedriften.

Bjørnholt begynte i NEBB i Oslo i 1968, som gjennom flere oppkjøp og fisjoner er blitt til dagens Caverion. I Norge har selskapet historie helt tilbake til 1873 fra Frognerkilens Fabrik, Norsk Elektrisk Aktiebolag.

Den svært aktive servicemontøren og elektrikeren på 67, er i full jobb med en stor og trofast kundekrets, han er mangeårig klubbleder og en ivrig formidler av yrkeshemmeligheter til sine lærlinger. På privaten er han ektemann til Bjørg, far og stolt bestefar til tre barnebarn.

Det var bestekompisen fra Sørkedalen i Oslo, der Bjørnholt vokste opp, som overtalte ham til å bli med å søke jobb som 17-åring, hos NEBB. Året var 1968, og Bjørnholt fikk tilbud om å bli løpegutt på lageret. Han fikk etter hvert opplæring av en erfaren bas, og etter snaue tre år i læra ble han selv bas. Etter ti år i Oslo gikk ferden til Ålesund, der han jobbet som bas på rådhuset. Med en kone fra Nordfjordeid, ble etter hvert det neste trekket å flytte til Nordfjordeid, og her har han jobbet som servicemontør de siste snaue 30 årene.

– God kommunikasjon med kundene og fellesskapet med kolleger er noe av det beste med arbeidsmiljøet i Caverion, sier veteranen, som også har vært klubbleder i montørklubben i mange år .

De siste årene har han jobbet mye selvstendig. Han er glad i den direkte kontakten med gode kunder, og har etter hvert utviklet sin egen «signatur» på elektrikeroppdragene han gjør, spesielt på bad.

– Har du et gjennomsnittlig stort bad, er det vanlige å sette opp seks LED-spoter. Men jeg liker å gjøre lyssettingen litt mer spennende, og pleier å ta vekk én spotlight, og heller sette inn små én watts pærer. Da får du et mer «svulstig» lys, forteller han.

67-åringen planlegger å jobbe til han blir 70.

– Jeg pleier å si at jeg er på toppen av karrieren min, sier han.

Det istemmer sjefen hans gjennom 30 år, Jarle Melheim, avdelingssjef i Sogn og Fjordane.

– Knut Erik er veldig positiv og kunderettet. Også når det gjelder opplæring av lærlinger, er han brennende interessert. Det er imponerende at han etter 50 år i bedriften fremdeles er interessert i å lære nye ting, sier Melheim.