Høyhuset "Nordisk lys" sett fra vannet. Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter og C F Møller

Bane NOR Eiendom inngår avtale med Reiulf Ramstad Arkitekter om høyhus på Oslo S

Bane NOR Eiendom og Reiulf Ramstad Arkitekter har i dag inngått avtale om å jobbe videre med utviklingsprosjektet «Nordisk lys» på Oslo Sentralstasjon.

I januar i år ble Reiulf Ramstad Arkitekter og samarbeidspartnere kåret som vinner av Bane NOR Eiendoms begrensede plan- og designkonkurranse som gikk ut på å designe et nytt høyhus på Oslo Sentralstasjon.

Reiulf Ramstad Arkitekter vant konkurransen med prosjektet «Nordisk lys», skriver Bane NOR i en pressemelding.

Avtalen som i dag er signert, innebærer at Bane NOR Eiendom og Reiulf Ramstad Arkitekter skal utvikle prosjekt «Nordisk lys» videre. Arbeidet skal danne grunnlag for å utarbeide en reguleringsplan for prosjektet.

- Vi er glad for at arbeidet med å videreutvikle Oslo S, nå er i gang, og er kjempefornøyd med å ha med oss Reiulf Ramstad Arkitekter på laget. Vi har stor tro på «Nordisk lys» som prosjekt, og gleder oss til den videre utviklingen, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom i pressemeldingen.

Prosjekt «Nordisk lys» inngår i Bane NOR Eiendoms omfattende og langsiktige planer om å videreutvikle hele Oslo Sentralstasjon.

- Oslo S er Norges desidert mest sentrale, største og viktigste kollektivknutepunkt. I årene framover skal stasjonen forbedres og tilrettelegges for mange flere reisende. I tillegg er det et viktig mål for oss å utnytte arealene på knutepunktet best mulig og legge til rette både for flere arbeidsplasser og et bedre tjenestetilbud for de reisende, sier Austestad.