Illustrasjon: SINTEF Byggforsk

Åpent seminar om oppgradering av gjenreisingshus i Hammerfest

SINTEF Byggforsk arrangerer i samarbeid med Husbanken og Gjenreisingsmuseet åpent seminar i Hammerfest 6. september om oppgradering av gjenreisingsbebyggelsen i nord.

Målet er å stå bedre rustet til å ivareta gjenreisingsarkitekturens egenart og kulturhistoriske verdi når disse husene skal oppgraderes. Samtidig er det et mål å oppnå bedre bokvalitet, bedre inneklima og redusert energibruk.

– Med dette seminaret ønsker vi å vise at bevaring av gjenreisingsarkitekturen i Nord-Troms og Finnmark kan kombineres med å oppgradere til dagens nivå for energieffektivitet og universell utforming, sier SINTEF-forsker Solvår Wågø i en pressemelding.

GJENREIST er et toårig prosjekt finansiert av Husbanken. I tillegg bidrar Riksantikvaren, Troms og Finnmark Fylkeskommuner, Gjenreisingsmuseet, Norsk Folkemuseum, Varanger Museum og Universitetet i Tromsø med egeninnsats som medlemmer av referansegruppa for prosjektet.

– På seminaret vil vi oppsummere og presentere resultater fra prosjektet. Med dette ønsker vi å spre kunnskap til byggenæringen og til utdanningsinstitusjoner som arbeider med vedlikehold, rehabilitering og oppgradering, sier Wågø.