Fungerende administrerende direktør Olav H. Selvaag i Selvaag Bolig. Foto: Svanhild Blakstad

Selvaag betaler rekordutbytte etter gode resultater

Selvaag Bolig hadde et driftsresultat (EBITDA) på 207,3 millioner kroner for første halvår. Selvaag-styret har besluttet å betale utbytte på to kroner per aksje for perioden.

Det skriver Selvaag Bolig i en pressemelding onsdag.

– På grunn av gode resultater og fremtidsutsikter har styret besluttet å betale ut et utbytte på to kroner for første halvår 2018. Det er det høyeste halvårlige utbyttet i selskapets historie, sier fungerende administrerende direktør Olav H. Selvaag i pressemeldingen.

Ved utgangen av andre kvartal hadde Selvaag Bolig 1.503 boliger netto under bygging med en samlet salgsverdi på over syv milliarder kroner. 72 av disse var solgt ved utgangen av kvartalet.

– Dette er boliger som skal overleveres i løpet av de tre neste årene. Det betyr at vi kommer til å levere gode resultater fremover. Vi har også tro på et stabilt og godt marked fremover. Spesielt i Oslo-området er etterspørselen bedre enn i tidligere perioder og vi har god fremdrift i alle prosjektene våre, sier Selvaag.

Omsetningen og resultatene for 2018 er ikke direkte sammenlignbare med 2017. I løpet av det to første kvartalene i 2017 ble det solgt næringseiendom for til sammen 405 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.