Foto: Statsbygg

Hurtigpraksis hos Statsbygg

«Hurtigpraksis» gir arkitektstudenter et bredt innblikk i arkitektens hverdag. De har også prøvd seg på Statsbyggs oppgaver.

«Arkitektstudenter i hurtigpraksis» startet som en workshop initiert av studentene fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Første gang Hurtigpraksis ble arrangert var i 2015, og i år er arrangørene studenter fra NTNU, AHO og KADK - Arkitektskolen ved Universitetet i København.

Mange arkitektstudenter opplever et stort sprang mellom studiene og arbeidslivet. «Arkitektstudenter i hurtigpraksis» vil tilby deltakerne en mulighet til å få et bredt innblikk i mer eller mindre tradisjonelle roller som arkitekter kan fylle. De store søkerantallene hvert år vitner om at arrangementet treffer en nerve blant studentene og arrangementet er nå inne i sitt fjerde år.

Workshopen er en unik mulighet for åpen samtale mellom oppdragsgivere og studenter.

- På samme måte som arkitektstudentene er nysgjerrige på Statsbygg, ønsker vi å vite hvem studentene er, sier avdelingsdirektør Hedvig Witsø som har organisert workshop for om lag 15 studenter sammen med noen av summer intern studentene i Statsbygg i en pressemelding.

Direktør for faglig ressurssenter, Anders Fylling, innledet dagen med informasjon om Statsbygg. Deretter ble det presentert noe av det mangesidige arbeidet arkitektene gjør i Statsbygg. Dagen avsluttet med gruppearbeid og oppsummering.

Statsbygg deltar i «hurtigpraksis» for å vise diversitet i faget og for å øke kunnskap om arbeidsmulighetene utenfor det etablerte prosjekteringsarbeidet. Gode arkitekter i statsbygg er viktig for å ivareta statens samfunnsansvar med å fremme arkitektur med kvalitet i statlige byggeprosjekter.