Vegvesenet bygger ny vei og bru i Øksnes kommune i Nordland. Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen

I gang med arbeidet på Storelva bru

Byggingen av ny vei og bru over Storelva i Øksnes kommune i Nordland er godt i gang.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Prosjektet består av omtrent 320 meter omlegging av dagens vei, samt bygging av ny ny bru ved siden av den eksisterende brua på strekningen.

Det er Nordland fylkeskommune som er veieier og som finansierer prosjektet. Statens vegvesen er byggherre og leder arbeidet på vegne av fylkeskommunen, heter det i pressemeldingen.

Den nye veien får en totalbredde på 6,5 meter, og det bygges også en 3,5 meter bred gang- og sykkelvei, adskilt fra veien med tre meter grøft.

Den nye Storelva bru blir 18,3 meter lang og tolv meter bred. Over brua blir det to kjørefelt og tre meter gang- og sykkelvei adskilt med rekkverk fra kjørebanen.

Brua skal stå på seks stålkjernepeler som skal drives 1,5 meter ned i fjell, og arbeidet med dette starter i midten av juli, skriver Vegvesenet.

For å sikre stabile grunnforhold i området graves det ut en del myrmasser, som skiftes ut med nye masser. Totalt dreier det seg om 5.500 kubikkmeter.

Storelva er en del av det verna Alsvåg vassdraget i Nordland, og det er derfor lagt stor vekt på å sikre at det ikke skal være utslipp til vassdraget.

Prosjektet skal etter planen være ferdig i løpet av oktober, heter det i pressemeldingen.