Profier kjøper omtrent 10 mål som kan utvikles til ca. 55 leiligheter av Det Norske Veritas Eiendom.

Profier kjøper boligprosjekt av Det Norske Veritas på Høvik

Det Norske Veritas Eiendom AS har i nærmere 15 år jobbet med reguleringen av et leilighetsprosjekt på sin eiendom på Høvik rett på oversiden av Veritas-senteret. Nå er prosjektet solgt til boligutvikleren Profier.

Kjøpet omfatter omtrent 10 mål som kan utvikles til ca. 55 leiligheter. Med kjøpet følger flere påstående vernede eiendommer fra Høvik Verk perioden, blant annet en 8 mannsbolig, to sveitservillaer og en tidligere turnhall.

- Vi er glad for at vi ble enige med Profier om kjøp av den ferdig regulerte tomten. Profier har vist med sine øvrige bolig- prosjekter i Bærum at de har sans for kvalitet og stedstilpassede nybygg, sier Torolf Aadnesen, styreformann i Det Norske Veritas Eiendom AS i en pressemelding.
- Endelig kan vi tilby våre mange venner og interessenter på Høvik et nytt hjem inne på Veritas eiendom. Vi regner med å være klar for salg av leiligheter allerede på senhøsten, sier markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier.

Hun takker Det Norske Veritas for tilliten de viser Profier, når man for første gang slipper til eksterne til å utvikle en del av eiendommen.

- Vi ønsker å være en langsiktig partner for Veritas de kommende årene, og er opptatt av at prosjektet «Veritas Have» skal tilpasses omgivelsene og de historiske byggene som vil omkranse de nye leilighetene, legger hun til.

Reguleringsplanen for eiendommen er utført av arkitektfirmaet Lund og Slaatto, og legger opp til tre lavmælte boligtun med leilighetsbygg på to og tre etasjer.