Slik blir Nordhordland Helsehus i Knarvik. Illustrasjon. LINK arkitektur AS / MIR

Consto klar for Nordhordland Helsehus

Consto starter byggingen av Nordhordland Helsehus i Knarvik, Lindås kommune i Hordaland i august med ferdigstillelse november 2020.

Totalentreprisekontrakten er på cirka 300 millioner kroner eks mva.
Helsehuset har et bruttoareal på 16.824 kvadratmerer, hvorav 3.594 kvadratmeter parkering.
Arkitekt er Link arkitektur AS.
- Som det fremgår av navnet blir dette et helsebygg med mange funksjoner, legevakt, ambulanse, fysioterapi, ergoterapi, dialyse, hudspesialist, BUP, Barnevern for å nevne noen, sier daglig leder i Consto Bergen, Arve Sande i en pressemelding.

Leietakere er Helse Bergen, Fylkestannlegen i Hordaland, Kommunene i Nordhordland og Alver Kommune. Før de bygningsmessige arbeider igangsettes, skal eksisterende bebyggelse saneres, og det skal gjennomføres et omfattende grunnarbeid.
Consto Bergen har de siste årene hatt stor suksess med flere offentlige byggeprosjekter. I 2017 ble Luranetunet omsorgssenter overlevert. Nå er selskapet i gang med Familiens Hus, et helsehus på Osterøy, Os idrettshall og Dale barne- og ungdomsskule.
- Det er et interessant perspektiv at prosjekter som helsehuset i Knarvik, har stor samfunnsnytte, ikke uvesentlig for oss i byggenæringen det heller, sier Sande.