Ill. Spor Arkitekter

Veidekke bygger 250 boliger på Storo i Oslo

Veidekke starter byggingen av boligprosjektet Nyegaardskvartalet på Storo i Oslo.

Dette vil bli Veidekkes største heleide boligprosjekt på mange år. De 250 leilighetene skal BREEAM-sertifiseres og bygges som fossilfri byggeplass, og oppdraget er en totalentreprise verdt i underkant av 600 millioner kroner ekskl. mva.

Veidekke skal bygge tre blokker på fem til ti etasjer med totalt 250 leiligheter, næringslokaler på bakkeplan og parkeringskjeller. Nyegaardskvartalet vil bli Norges største miljøsertifiserte BREEAM-prosjekt for boliger, og det blir også en av landets første og største fossilfrie byggeprosjekter. Veidekke kjøpte tomten for nesten fire år siden og har siden utviklet prosjektet, revet gamle næringsbygg og skal oppføre de nye byggene.

- Ved å ta en tydelig miljøposisjon har vi fått svært god respons fra markedet. Til tross for at boligkjøperne har vært selektive har prosjektet fått en svært god respons. Vi har allerede solgt 60 % av leilighetene i første byggetrinn og er klare for å legge ut trinn to og tre for salg til høsten, sier administrerende direktør Øyvind Moen i Veidekke Eiendom.

Prosjektet ligger i Nydalen/Storo. Leilighetene er av vidt forskjellig størrelse og utforming.

Byggestart blir etter sommerferien, og boligene skal stå klare til innflytting rundt årsskiftet 2020/2021.