Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Trondheim sier nei til 400 nye Klæbu-boliger

Trondheim kommune ønsker ikke en planlagt boligutbygging i Klæbu. Prosjektet, som fikk grønt lys i Klæbu, passer ikke til Trondheims intensjons- og bymiljøavtale, og de to kommunene slås sammen i 2020.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

– Det er veldig negativt for oss, og betyr at hele prosjektet legges på is. Dette er velkomsten man får med å slå seg sammen med Trondheim, sier utbygger Roger Grindflaten i Haw eiendom til avisen.

I fjor sommer fikk han tommelen opp fra politikerne i Klæbu for å gå videre med en større utbygging av Kleiva-området ved Tanem utenfor Klæbu sentrum. På 430 dekar ser utbygger for seg både eneboliger, rekkehus, flermannsboliger og blokker. Det er snakk om 300 til 400 boenheter, skriver Adresseavisen.

Da saken var oppe i fellesnemnda nylig, satte trondheimspolitikerne foten ned.

Klæbu-ordfører Kirsti Tømmervold (Ap) mener forslaget til planprogram bør gå gjennom. Det var ikke gruppeleder Sissel Trønsdal (Ap) enig i, og mente utbyggingen var utfordrende og i strid med Trondheims intensjonsavtale og bymiljøavtalen om å sikre nullvekst i biltrafikken inn til Trondheim.

– Så for vår del må vi gå inn for å avvise dette forslaget. Planene må vurderes ved neste rullering av KPA, sa Trønsdal.

Kommuneplanens arealdel (KPA) i Trondheim skal ikke rulleres før i 2020.

Klæbu-ordfører Tømmervold understreker at de er en egen kommune som bestemmer selv frem til sammenslåingen i 2020.

– Men vi tar med oss signalene, sier hun til Adresseavisen.

Haw eiendom ved Roger Grindflaten sier de har lagt ned mye penger i planene.

– Som utbygger i både Klæbu og Trondheim er dette en av grunnene til at jeg personlig stemte imot sammenslåingen. Klæbu er en mye smidigere kommune å forholde seg til enn Trondheim, med kortere beslutningsveier, mener Grindflaten.

– Vi har ikke gitt opp. Dette er et kjempeområde som vi har stor tro på. Så vi håper vi en dag får sjansen. Vi er vant til å ha motstand, vi som er utbyggere, sier han.