administrerende direktør i Bonava Norge og Danmark, Torben Modvig. Foto: Bonava

Bonava bygger ny bydel i Bergen

Boligutvikler Bonava skal oppføre 650 leiligheter på Minde i Bergen.

Det skriver Bonava i en pressemelding.

Bonava har nettopp kjøpt den 13.000 kvadratmeter store nabotomten til Bergensmeieriet på Minde, som boligutvikleren kjøpte opp i september i fjor. På den nye tomten skal det etter planen oppføres 350 leiligheter, og sammen med de allerede planlagte 300 boligene i Minde Allé skal Bonava, ifølge pressemeldingen, skape en ny bydel her med opp mot 2.000 innbyggere.

Bonava planlegger et stort sammenhengende område, med gode innkjøpsmuligheter og to bybanestopp innen gangavstand, skriver de i meldingen.

Det er FAV Gruppen som selger tomten.

– Det var viktig for oss å finne en boligutbygger som delte vår og Bergen kommunes fremsyn for området. Mindebyen er et av de mest ambisiøse byutviklingsgrepene i Bergen, og Bonava sin krystallklare visjon med fokus på trivsel og glede i nabolagene gjør oss trygg på at deres konsept vil skape gode rom for mennesker og få flere positive ringvirkninger for byen, uttaler administrerende direktør i FAV, Haakon Jard Veidung.

– Kjøpet er en del av vår strategi om å vokse i Bergen, og med kjøpet av FAV-tomten har vi lagt 1.300 boliger i porteføljen de siste 18 månedene, kommenterer administrerende direktør i Bonava Norge og Danmark, Torben Modvig i pressemeldingen.

– Minde har en rekke kvaliteter i form av god infrastruktur, innkjøpsmuligheter, gode skoler og barnehager, og så er det tett på sentrum og en rekke arbeidsplasser. Dette er alle viktige forutsetninger for å skape et attraktivt nabolag – som er Bonava’s overordnede visjon, legger han til.

Bonava står også bak prosjekter som LonaParken i Åsane, Skjoldhagen på Fana og Gartnerlien i Sandsli.