Leder av Betong Øst-Skolen, Bjørn Kyltveit (t.h.), og leder av Yngres Betongnettverk, Andreas Sjaastad.

Betong Øst-Skolen knytter til seg ytterligere kompetanse fra Yngres Betongnettverk

Leder av Betong Øst-Skolen, Bjørn Kyltveit, og leder av Yngres Betongnettverk, Andreas Sjaastad, ble fredag enige om et langsiktig samarbeid med fokus på kursing og faglig oppdatering av betongbransjens mange nyvinninger.

Kyltveit er ikke tvil om at engasjementet, den faglige styrken og motivasjonen som finnes i Yngres Betongnettverk vil bidra til å løfte Betong Øst-Skolen til nye høyder.

– Dette er faginteressert og motiverte unge personer. Blant våre flere tusen kursdeltagere så har vi et tett samarbeid med mange skoler på Østlandet. Samtidig ser vi entreprenørenes interesse av å styrke sine unge arbeidere innen bruk av ferdigbetong, og videre deres ønske om å bygge egne flinke, lokale, yrkesstolte fagarbeidere og ledere. Til dette publikummet blir det helt fantastisk å få inn krefter fra Yngres Betongnettverk, sier Kyltveit.

– At vi er overrasket er feil ord å bruke, men vi er dyktig imponert over kompetansen som finnes blant medlemmene i Yngres Betongnettverk. En av hovedsatsingene blir å bidra inn til våre yngre kursdeltagere på praktiske kurs der vi knytter teori og praksis sammen. Det andre fokusområdet blir å bidra inn til våre kursdeltagere på ledernivå, der vi sammen presenterer betongbransjens nyvinninger, nye standarder, publikasjoner og annen litteratur. I våre planlagte moduler og kurs for høsten 2018 har vi spikret fire komplette fagdager, der nøkkelpersonell fra Yngres Betongnettverk setter sitt preg på gjennomføringen, legger Kyltveit til.

Han forteller det er en takknemlig jobb å få inn deltagere på ders kurs, og til nå har kursene blitt fullbooket innen få dager.

– Vi har i løpet av første halvdel av 2018 hatt gleden av 600 deltagere på våre kurs. Dette gir oss energi til å fortsette bransjearbeidet med å øke satsingen på rekruttering og formidling av kunnskap og konkurransekraft for ferdigbetong - et arbeid vi er veldig stolte av, sier Kyltveit.

Sjaastad tilføyer at de som er med i Yngres betongnettverk brenner for faget.

– De ønsker å skape engasjement og øke interessen for faget, og det gjøres faktisk best ved å vise hvor fantastisk dette materialet er. Betong Øst skolen, Norsk Betongforening og Betongelementforeningen er arenaer der vi får vist dette. Det finnes mange måter man kan jobbe med betong på, og man blir aldri ferdig utlært, så man får muligheten til å teste kreativiteten og nysgjerrigheten hele arbeidskarrieren, sier Sjaastad.