Fet kommune bygger snødeponi på banen ved Glomma. Fra venstre Helge Gevelt, HRP, Simen Skotvedt, HRP og daglig leder i Fet Idrettslag, Atle Søgård.

Bygger snødeponi for å skjerme Glomma for ti tonn gummigranulat

Fet kommune tar grep for å hindre at ti tonn med gummigranulat hvert år flyter ut i Glomma.

Fet IL kunstgressbane og Fedrelandet Idrettspark, ble bygget før det var krav om snødeponi.

Et slikt lager skal sørge for at gummigranulat fra banen ikke havner i miljøet rundt banen, men kan fylles tilbake til banen når snøen smelter.

Nå tar Fet kommune tak, og sørger for at også denne banen får deponi.

- Det er viktig å gjøre hva vi kan for å spare miljøet. Gjennom snødeponiet kan vi også spare penger på driften av kunstgressbanen. Å etterfylle plastgranulat er en stor utgift, som slipper når vi kan samle opp granulat fra snøen, sier daglig leder i Fet Idrettslag, Atle Søgård i en melding.

Fedrelandet Idrettspark, ligger idyllisk til der Glomma starter sitt løp gjennom Øyeren. Nærmeste nabo i sør er Nordre Øyeren Naturreservat.

Et av Nordens største innlandsdelta med stor betydning for en rekke fuglearter.

- Her er det gode grunner til å stoppe lekkasjen av gummi ut i naturen, sier prosjekt og byggeleder i HRP, Simen Skotvedt.

Fra Fedrelandet Idrettspark alene forsvinner rundt 10 tonn i året.

- Men neste vår, vil ikke de samme mengdene med gummigranulat ut i Glomma. Det vil bli asfaltert et område hvor snøen skal legges, og det vil bli bygget en mur som hindrer avrenning fra deponiet og ut i Glomma, sier Simen Skotvedt.