Norconsult kjøper det svenske Arkitekthuset Monarken. Foto: Norconsult

Norconsult kjøper stort svensk arkitektkontor

Norconsult er inne i en sterk vekstfase i Sverige, og styrker nå sin kompetanse innen arkitektur og bygg og eiendom ved å kjøpe det svenske Arkitekthuset Monarken.

Gjennom oppkjøpet blir Norconsult AB et av Sveriges ti største arkitektselskaper.

Etter oppkjøpet vil Norconsult AB ha drøyt 170 medarbeidere innen arkitektur, design og byplanlegging i Sverige. Til sammen har Norconsult-konsernet nærmere 550 medarbeidere som jobber innen arkitektur i Norden.

Monarken har 45 ansatte innen arkitektur, interiørarkitektur og ingeniørvirksomhet i Luleå og Piteå. Selskapet har over mange år opparbeidet en bred prosjektportefølje som blant annet omfatter skoler, boliger, kontorer samt pleie- og omsorgsprosjekter. Når Arkitekthuset Monarken nå blir en del av Norconsult, styrker Norconsult sin posisjon innen arkitektur og bygg og eiendom i Nord-Sverige. Monarken-eierne Per Sandkvist, Hans Kohkoinen, Magnus Kieri og Peter Renberg blir en del av Norconsults organisasjon.

– Ved å bli en del av Norconsult får vår virksomhet mulighet til å utvikle seg videre og tilpasse seg fremtidige markedsbehov. Norconsult har en bedriftskultur som passer oss godt, og beslutningen om å selge til nettopp Norconsult, falt oss derfor naturlig, sier Per Sandkvist, administrerende direktør i Arkitekthuset Monarken i en pressemelding.

– Norconsult og Monarken har et langt og givende samarbeid å støtte seg på, og vi gleder oss til å ønske de dyktige medarbeiderne fra Monarken velkommen, forteller markedsområdeleder Marcus Rydbo i Norconsult AB. Monarken ligner på Norconsult når det gjelder i bedriftskultur, verdier og arbeidsmåte, og jeg er overbevist om at organisasjonene våre kommer til å fungere bra sammen. Vi ser frem til reisen i nord sammen med Monarken, fortsetter Rydbo.