Høy aktivitet i det nye storfylket

1. januar 2018 ble en merkedag i Midt-Norge - da ble Sør- og Nord-Trøndelag gjenforent i Trøndelag fylke. Dermed ble et nytt storfylke en realitet - og det meldes nå om stor byggeaktivitet i landsdelen.

Med sine over 41.000 kvadratkilometer og 455.000 innbyggerne er Trøndelag blitt en maktfaktor i Norge. Det er for tiden stor aktivitet i regionen, noe som da selvsagt i stor grad også smitter over på byggenæringens virksomheter.

Det er mye som skjer innen de fleste sektorer – og nettopp de offentlige byggherrene har en rekke store pågående prosjekter i fylket. Det er nok å nevne utbyggingen av kampflybasen på Ørland, flere store veiprosjekter i regi av Statens vegvesen og Nye Veier - og selvsagt den gigantiske vindkraftutbyggingen på Fosen. Alle disse er prosjekter som gir store kontrakter både til lokale virksomheter og til de landsdekkende entreprenørene. Det er også flere store prosjekter som ligger noe frem i tid – ikke minst store prosjekter i regi av Bane NOR. Så skal vi selvsagt heller ikke glemme den enorme Campus-utbyggingen som kommer på NTNU – en jobb alene på rundt ni milliarder kroner.

Så mens Trøndelag også merker en utflating på boligsiden er det mange andre prosjekter som trekker opp. I tillegg vil det legges opp til flere spennende initiativ i privat regi – så det er lite som tyder på at entreprenørene i Midt-Norge skal få for lite å gjøre de nærmeste årene. Det skal i løpet relativt kort tid investeres for veldig mange milliarder kroner i både bygg og infrastruktur.

Denne uken samlet entreprenørene i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) til generalforsamling og Entreprenørdagen i Trondheim. Her fikk de blant annet høre mer om hva som skjer og skal komme av oppgaver i regionen – og på arrangementet deltok blant annet samferdselsminister Ketil Solvik Olsen og eiendomsinvestor og styreleder i RBK, Ivar Koteng – og det ble satt fokus på bærekraft samt digitalisering og forbedring.