<p>Vicky Jameson (fra venstre), Atle Karlsen, Simen Strandhaug-Larsen, Rikard Kårtstedt, Trond Teigen, Bjørn Ivar Eide, Magnus Andreassen og Arne Tønsberg utgjør staben hos Ramirent på Alnabru. Foto: Tuva Skare</p>Foto: Tuva SkareLeder for Ramirent-skolen Oddbjørn Granlund. Foto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareOppfinner Johan Friis med Ixolift. Foto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareKristian Forsdahl i Husqvarna. Foto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva SkareFoto: Tuva Skare

Ramirent tok imot kundene i solfylt storstue i Oslo

Ramirents kundesenter på Alnabru åpnet dørene med demoer og grilling fredag.

Sola skinner, det freser i grillen, og det sages i betong mens en gruppe håndverkere og maskinleverandører følger med. Ramirents kundesenter på Alnabru i Oslo åpnet fredag dørene for kunder og leverandører med demonstrasjoner, leietilbud og grillmat.

Kundesenterleder Arne Tønsberg i Ramirent på Alnabru. Foto: Tuva Skare

– Dette er Ramirents storstue i Oslo, og i dag skjer det litt av hvert her. Så vidt jeg vet er dette første gangen vi arrangerer åpen dag på kundesenteret her på Alnabru, og det er rett og slett fordi at både kundene og de ansatte her fortjener en slik dag, sier kundesenterleder Arne Tønsberg i Ramirent på Alnabru til Byggeindustrien.

Sammen med sine seks kolleger fra kundesenteret, samt en del ekstra Ramirent-ressurser og noen av kundesenterets viktigste leverandører, tok Tønsberg imot kundene på kundesenteret til en litt spesiell utleiedag.

Han kan fortelle at kundesenteret på Alnabru er det senteret i hele Ramirent med hyppigst og flest hentekunder.

– Vi har kanskje gjort noe riktig når det er så mange kunder her. Staben hos Ramirent Alnabru gjør en helt fantastisk jobb. Uten dem hadde det ikke vært noe Ramirent Alnabru, sier Tønsberg.

Han forteller at kundesenteret har spesialkompetanse innen betong, med fokus på kjerneboring, betongskjæring og -sliping. Fredag ble flere av maskinene vist frem og demonstrert i aksjon for kundene. I all hovedsak var det snakk om bygg maskiner, kundesenterets mest etterspurte varer.

Sikkert løft

Tønsberg forteller at de også kunne by på noen nyheter. Den lette og kompakte liften Ixolift var til utstilling, og ble presentert av oppfinner Johan Friis, som har utviklet liften i samarbeid med Ramirent i Finland. Den manuelle liften veier kun 228 kilo, og har en arbeidshøyde på omtrent fire meter.

Leder for Ramirent-skolen Oddbjørn Granlund var også til stede på åpen dag på Alnabru for å demonstrere riktig personsikring i lift.

Leder for Ramirent-skolen Oddbjørn Granlund. Foto: Tuva Skare

– Her er det viktig å gjøre det riktig slik at du ikke belaster liften mer enn den er bygget for. Her er det ikke noen lovkrav ennå, men flere store entreprenører har innført krav om slik sikring, og vi kommer også til å innføre det som krav for våre arbeidere, høyst sannsynlig i år, sier Granlund til Byggeindustrien.

Vil være best

En rekke verktøy og andre maskiner fra Husquarna, Motek, Brutus Produkter, Verktøy og Maskin og Avant, hvorav flere elektriske, var tilgjengelige for demonstrasjon.

– Kravene om utslippsfrie maskiner kommer, og da er vi nødt til å snu oss og levere. Vårt kundeløfte er å være best i byen, og på grønne maskiner skal vi også være best, sier Arne Tønsberg.

Besøkende på Ramirents åpne dag på Alnabru kunne tegne avtale med 50 prosents avslag på neste leie, og Tønsberg kunne allerede halvveis ut i arrangementet fortelle at åpen dag har vært et populært tiltak.

– Allerede før klokken ti hadde mer enn 30 kunder vært innom. Vi har kjøpt inn 300 burgere, så det er vi forberedt på. Jeg kan vel allerede si at dette er en suksess vi kommer til å gjenta, sier Tønsberg.