Skredstengt vei i Trøndelag åpnet igjen

Om lag 300 personer i Snillfjord i Trøndelag har endelig fått tilbake veiforbindelsen. Den eneste veien ut fra området ble blokkert av et jordras fredag kveld. 

Et deponi fra et veianlegg har trolig bidratt til jordskredet som sperret fylkesvei 6434 (tidligere fylkesvei 305) vest for Slørdal i Snillfjord kommune.

Klokka 17.09 søndag meldte Statens vegvesen at veien er åpen igjen. Dermed kommer et stort antall hyttefolk og campinggjester seg hjem etter pinsehelgen. Til sammen bor det også 50 fastboende innenfor stedet hvor veien ble stengt.

– Raset har skjedd like i nærheten av et massedeponi vi har. Deponiet har ikke rast, men løsmasser som lå på nedsiden av det. Hovedgrunnen til raset var at det var bløtt og mye vann, sier prosjektleder Hanne Louise Moe i Statens vegvesen til NTB. Deponiet er knyttet til byggingen av en ny fylkesvei ovenfor.

Moe opplyser at det var gjort vurderinger av grunnforholdene før de plasserte deponiet der de gjorde.

– Det var overraskende for geoteknikere at det raste ut, sier hun.

Søndag ble det jobbet det med å bygge en fangvoll av stein nedenfor som skal hindre at nye løsmasser sklir ut. Selve fylkesveien har bare fått mindre skader som følge av raset, ifølge Moe.