Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Ti millioner til utvikling av digital kompetanse

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen ti millioner kroner til utvikling av løysinger som sikrer påfyll av digital kompetanse i arbeidslivet.

Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding tirsdag.

– Dette er en start på regjeringens kompetansereform. Vi skal sikre at ingen går ut på dato, og at flere kan stå i jobb lengre med oppdatert kunnskap. De første tilbudene skal være på plass i 2019, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i meldingen.

Målet med de ti millionene er å sørge for at det blir lettere for norske arbeidstakere å få påfyll av den digitale kompetansen de trenger, heter det i pressemeldingen. Satsingen skal sørge for framtidsrettede videreutdanningstilbud som er relevante for arbeids- og næringslivet, og skal bidra til å gjøre bedriftene mer produktive og konkurransedyktige.

– Det blir stilt stadig større krav til digital kompetanse i arbeidslivet. Det kan være fagarbeidere i industrien som skal endre arbeidsmetode, en bankmedarbeider som trenger videreutdanning i IKT for å bruke ny teknologi eller en teknolog som trenger oppdatering innenfor IKT-sikkerhet eller kunstig intelligens, sier Sanner.

Tekna melder om at tre av fire av medlemmene deres selv mener de har behov for kompetanseheving innen digitale område for å mestre nye oppgaver.

– Det er viktig at videreutdanningstilbudene blir utviklet i tett samarbeid med næringsliv som kjenner utfordringene og behovene best. Vi trenger fleksible og raske videreutdanningstilbud innen teknologi og digitale løsninger som også er mulige å kombinere med jobb og familieliv, sier Sanner.