Finansminister Siv Jensen (FrP). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Regjeringen lover mer vekst i revidert statsbudsjett

Høyere vekst, lavere ledighet og et mer bærekraftig velferdssamfunn lyder regjeringens summering av revidert statsbudsjett.

Det kommer frem i en pressemelding fra Finansdepartementet tirsdag.

Norsk økonomi har reist seg etter tilbakeslaget, og er nå preget av optimisme og solid vekst, heter det i pressemeldingen.

Hovedlinjene fra statsbudsjettet som ble lagt frem i fjor, videreføres i det reviderte budsjettet for 2018.

– Den positive utviklingen i norsk økonomi viser at politikken virker. Regjeringen har ført landet trygt gjennom utfordrende tider. I møte med oljeprisfallet brukte regjeringen statsbudsjettet målrettet til å motvirke arbeidsledighet og legge til rette for omstilling og vekst. Det reviderte budsjettet legger til rette for at de gode tidene kan fortsette, uttaler finansminister Siv Jensen (FrP) i pressemeldingen.

Regjeringen viderefører den nøytrale finanspolitiske innretningen som det ble lagt opp til i budsjettet som ble vedtatt i fjor høst. Bruken av oljeinntekter anslås nå til 225,5 milliarder kroner i 2018, og utgjør i år 2,7 prosent av Statens pensjonsfond utland. Den reelle, underliggende veksten i statsbudsjettets utgifter anslås til 1,7 prosent.
I Statsbudsjettet for 2018 fortsetter satsingen på kunnskap, samferdsel, helse og et godt tjenestetilbud i kommunene. Forsvar og infrastruktur rustes opp.

– Regjeringen senker skattene, styrker velferden, trygger nasjonens sikkerhet og bidrar til at det kan skapes flere lønnsomme arbeidsplasser. Samtidig ruster vi oss for fremtiden ved å gjøre velferdssamfunnet mer bærekraftig. Vi legger til rette for omstilling og grønt skifte. Det handler om at Norge skal være et godt land å bo i, både nå og i fremtiden, sier finansministeren.